Поредна катастрофа на завой-убиец в Кърджалийско

Два форда са се ударили край Козлец, еърбеците спасили шофьорите

Кагактрофа
Снимка: Хасково.нет

 

Два форда, и двата Фиести, се удариха почти фронтално на коварен завой на 2 км преди село Козлец в посока Кърджали. Точно на този участък са ставали десетки катастрофи, някои от които с фатален край за участниците.

Сега обаче червената и синята фиеста се ударили по скоро в левите си страни, като ударът е попаднал главно в шофьорската половина на купето. Активираните еърбеци са спасили и двамата водачи. С оплаквания от болки по тялото те са откарани в хасковската многопрофилна болница за изследване за вътрешни наранявания, съобщава haskovo.net.

По-пострадала е синята Фиеста с хасковска регистрация. Тя е била управлявана от 35-годишния Исмаил Яшар Али, който е пътувал към Кърджали с придружителя си Мехмед. И двамата са от Караманци. „Тъкмо влязохме във завоя и видях червената кола в нашта лента. Тръгнахме надясно, но той ни удари и после се блъснахме в мантинелата“, обясни шокираният Мехмед. Рикоширалата от парапета кола се въртяла неуправляема десетки метри и така излязла от завоя. Цяло чудо е, че през това време не е била засечена от друг автомобил.

Другият форд, със софийска регистрация, е бил служебенШофьорът му Кристиян Колев се връщал към Хасково, следван от още два форда на колеги. Кристиян обаче се поотдалечил от тях, следващите го не видели точно катастрофата, а само разхвърчалите се коли и тенекии. Спрели да окажат първа помощ. „Не може да е карал бързо. В колите има камери и джипиес, който следи да не се превишава скоростта над определена норма. Иначе има санкции“, обясни колега на Кристиян. Предположенията бяха, че катастрофиралият се е разсеял или може би задрямал.

Движението по натоварената пътна артерия за Кърджали е изключително затруднено. За да предотвратят нови инциденти, полицаите организираха отцепки от двата края на разтегленото на 150 метра местопроизшествие и регулираха „дрибъла“ на потока между автомобилните остатъци./БЛИЦ