Таксиметров шофьор изостави жена в безсъзнание на пътя в центъра на София

Таксиметров шофьор изостави жена в безсъзнание на пътя. Той извадил жената от колата и я оставил на тротоара без дори да повика медицинска помощ, съобщава БНТ.

Инцидентът се разиграва в ранните часове на деня на централната столична улица „Раковски“. Там таксиметровата кола спира и пуска аварийни светлини. По това време на мястото са и две момчета, които снимат случващото се. Те не пожелаха да застанат пред камерата ни, но ни потърсиха за да разкажат това, което ги е възмутило.

„От задната седалка изпадна жена. Започна едно дърпане, не мога да се сетя дали човекът се опитваше да я прибере или да я измъкне. Измъкна я в крайна сметка“.

След като таксиметровата кола оставя жената, изчаква малко и потегля. Тя остава да седи в несвяст в близост до пътното платно. Тогава момчетата се обаждат на телефон 112, за да повикат помощ.

Спотрд таксиметровата компания жената е била в нетрезво състояние, а шофьорът на смяна е искал да измие колата си след нея.

Ето и блиц интервюто на БНТ с Красимир Делев – Гл. инспектор в таксиметрова фирма: „Той и колегата му я изнасят и я оставят встрани. Не са я оставили на платното.

– Жената може да припадне и да я блъсне кола. Осъзнавате ли?

– Възможно е.

-Тогава защо смятате, че не трябва да бъде наказан шофьорът?

– Защото не трябва да бъде наказан, защото му е съсипан денят…

-Вие казвате, че му е съсипан денят, но ако тази жена падне на платното и бъде сгазена, това не е ли нещо, което е много по-тежко и много по-страшно?

– Разбира се, но защо някой трябва да носи отговорност, че тя се е докарала до такова състояние“.

И така се оказва, че за една от най-големите таксиметрови компании е по-важно защо жената е била в несвяст, отколкото какво може да ѝ се случи  докато лежи изоставена до пътното платно.