ЗАГЛАВИЯ

Каракачанов: Аз не съм Берлин, г-жа Меркел е Берлин!

Красимир Каракачанов Снимка: Вевести.бг
Красимир Каракачанов Снимка: Вевести.бг

Българската държава и Министерство на вътрешните работи да вземат нужните мерки за превенция и защита на българските граждани от опасността от тероризъм у нас, настоява лидерът на ВМРО

 

Но не, аз не съм Берлин. Г-жа Меркел е Берлин! Това заяви в профила си във Фейсбук лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов по повод терора в германската столица. Повод за това е традицията вместо профилна снимка в социалната мрежа да се идентифицираме с пострадалите като израз на съпричастност в страданието им.

„Аз съм София, аз съм България. Не искам в страната ни да си слагаме жалейки заради внесен тероризъм поради безотговорната, немощна и абсолютно грешна политика на Европа по отношение на мигрантския натиск, продължава коментара си той. Каракачанов настоява българската държава и Министерство на вътрешните работи да приложи нужните мерки за превенция и защита на българските граждани от опасността от тероризъм у нас. Според него е нужно незабавно затваряне на границите, превръщането на всички лагери за мигранти в такива от закрит тип, екстрадиция на всички, нямащи основание да бъдат тук, както и засилване на мерките за сигурност по време на масови обществени прояви и на места, на които има струпване на много хора. Той изразява и съболезнование към близките на жертвите при атентата в Берлин.

Пълният текст на коментара на Красимир Каракачанов:

Съболезнование към близките на жертвите при атентата, извършен на коледен базар в Берлин, при който жертви станаха 12 граждани и има много ранени. С прискърбие отправям поредното си съчувствие към болката на хората. Но не, аз не съм Берлин. Г-жа Меркел е Берлин.

Аз съм София, аз съм България. Не искам в страната ни да си слагаме жалейки заради внесен тероризъм поради безотговорната, немощна и абсолютно грешна политика на Европа по отношение на мигрантския натиск. За да не се случи в нашата родина това, за което ние, патриотите, предупреждаваме отдавна – че има реална опасност, че границите трябва да се затворят – трябва да бъдем подготвени.

Ясно е, че насреща си имаме коренно различна от нашата представа за налагане на идеология. Такава, която се налага с терор и с цената на невинни жертви. Отблъскване и недопускане на повече нелегални имигранти на територията на Европа, както и на България. Незабавна екстрадиция на всички, които нямат основание да бъдат тук.

Всички лагери на територията на Република България да бъдат превърнати в такива от затворен тип. Това повтаряме от години вече.

Ако извършителят на терора в Берлин беше държан в затворен лагер, то той нямаше да може да се качи на камиона и да извърши пъкленото си дело! Европейските лидери трябва да спрат да си крият главата в пясъка в очакване на опасността да премине, защото това няма да се случи. Българските политици също!

Опасността от тероризма на радикалните ислямисти става все по-реална и ние всички избираме как да я посрещнем – с глава в пясъка и молитви или със сериозна подготовка по отношение на сигурността!

С наближаващите светли християнски празници нашата, европейска, християнска цивилизация е мишена за терористи. Затова и службите за сигурност трябва да бъдат подготвени.

Необходимо е у нас МВР да повиши готовността си да реагира на заплаха от тероризъм и да засили охранителните мерки при всички публични прояви. Районите около всички коледни базари, пазари и всякакви обществени събития, на които се събират много хора, трябва да бъдат отцепени, за да не може да се достига в непосредствена близост до тях с камиони и автомобили.

Охраната на такива публични събития следва да бъде съгласувана от организатора на събитието със службите на реда към МВР в съответното населено място. За целта министерство трябва да изготви предписания за засилване на сигурността при провеждането на масови мероприятия.

Вместо да се молим и надяваме, че тероризмът ще ни подмине, нека бъдем подготвени. Нека с нужните мерки му противодействаме превантивно!