Ценко Чоков с патерици в съда

Ценко Чоков Кадър: БНТ, архив

Скандалният кмет на село Галиче Ценко Чоков влезе с патерица и накуцвайки в залата на Специализирания съд. Той и синът му искат да бъдат пуснати на свобода.

Ценко и Мартин Чокови са в ареста от месец май м.г., след като заедно с още 12 души бяха арестувани при операция на Специализираната прокуратура и ГДБОП в Галиче, а през юни Специализираният наказателен съд ги остави окончателно в килията.

Обвиненията срещу тях са за участие в организирана престъпна група за лихварство, имотни измами, побои, изнудвания и отвличания, спрямо хора, които са вземали заеми и не са ги връщали.

Ценко Чоков е обвинен и като ръководител на групата, и за нанасяне на лека телесна повреда. Синът му Мартин, освен за участие в групата, е обвинен и за хулиганство.

Кметът на Галиче обаче настоява да бъде пуснат на свобода. В съдебната зала стана ясно, че вещото лице Цветелин Гатев не е успял да прегледа Чоков и заради това не е готов с експертизата за състоянието му, съобщи „24 часа“.

Ценко Чоков е в затворническата болница от юли и едно от заболяванията му е коксартроза, сочат медицинските документи по делото. Може ли кметът на Галиче да остане все пак зад решетките ще стане ясно в понеделник.

По информация на „24 часа“ бандата на Чоков ще бъде предадена на съд до края на януари.

1 Коментар

  1. Боже, в каква държава живеем! Всичките ни престъпници болни – то не бяха Маргини, Ал Петров, Цоков и хиляди знайни и незнайни крими герой, а държавата не може да се справи с тях и наглостта им. Извод: ДЪРЖАВАТА НИ Е БОЛНА!

Коментарите са ограничени.