Взеха забрадена жена за терористка. Жестикулирала в кино

45-годишната мароканка Суад, взета за терористка в италианско кино Снимка в.“Стампа“

Масова психоза от атентат се разрази в кино в Торино, след като мароканско семейство общува помежду си на езика на глухонемите.

Според в. „Стампа“, цитиран от в. „24 часа“, публиката в кинозалата я изпразнила за броени минути, след като видели как мароканка със забрадка комуникирала с детето си.

Не знаейки, че е глухонямо, зрителите предположили, че по този начин си сигнализирали за началото на терористична атака.

Залата, в която се прожектирал филмът „Пасажери“, се опразнила моментално от всичките 150 зрители, които се разбягали панически.

Прожекцията бил прекъсната, на мястото дошли и карабинери, които трябвало да въдворяват ред.

„Дъщеря ми ни беше подарила няколко билета за филм. Когато в него се появи гола сцена, тя, която беше седнала на друг ред с италианския си приятел, също глухоням, ми прати есемес, че не е искала да покаже липса на респект към родителите си. Аз й казах с жестове да не се притеснява“, разказва пред в.“Стампа“ 45-годишната мароканска майка Суад.

„Никога не съм се срамувала толкова много. Как може да помислят, че съм терористка, само защото съм забрадена ли? Сега дори ме е страх да изляза от къщи“, каза жената.