ДРОМ поиска главният прокурор да разследва за расизъм Джамбазки

Ангел Джамбазки Снимка: bTV

Партия ДРОМ поиска главният прокурор да разследва за расизъм евродепутата Ангел Джамбазки.

Причината за това е коментар на зам.-председателя на ВМРО за толерирането раждаемостта при непълнолетните роми.

Джамбазки се обяви за разбиване на циганските гета и за сериозни мерки срещу начина на живот на ромите.

Държавата не може да обикаля и да обяснява на циганите да си държат гащите вдигнати. Родителите, които позволяват такова нещо, трябва да носят своята съдебна отговорност. Децата в риск трябва да бъдат отнемани. Ако това не стане, те ще продължат да раждат малолетни, каза Джамбазки. Според него трябва да се прекрати с „професията циганин“

„Една публична личност не може така да говори, не може да разединява нацията и да поставя една общност под един знаменател заради един или два случая”, заяви председателят на ДРОМ и депутат от ДПС Илия Илиев пред bTV.

Освен че ще даде Джамбаски на прокурор, той заяви и че ще протестира пред сградата на ВМРО в София.

В момента срещу Илия Илиев също тече разследване за купуване на гласове. Заради него той се отказа от депутатския си имунитет.

„Българи и роми никога не са имали проблеми в историята но в последно време стана много модерно тези партии, които се определят като националистически, да разединяват нацията и да създават хаос в обществото”, коментира още Илиев.

Според него държавата трябва да провежда политики, които да бъдат еднакви за цялото общество. Той обясни, че е важно те да обединяват хората, независимо от етническата им принадлежност.

2 Comments

  1. м… тоз нали е „ром“, защо се обижда от думата „циганин“?!

Коментарите са ограничени.