Икономедия събира бизнеса и правителството на 11-а годишна среща

Снимка: Наодежда Чипева, архив, Капитал
Тя ще срещне ключовите представители на властта с изпълнителните директори на най-големите компании в България с общ оборот над 1 милиард лева

Единадесетата поредна годишна среща „Бизнесът и правителството“, която ще се проведе на 17 януари (вторник) 2017г. от 09:00 часа в София Хотел Балкан, съобщиха ортанизаторите от Икономедия.

Тя е озаглавена „Накъде тръгва България“ и ще разгледа вътрешните и външните предизвикателства, които ще определят посоката през 2017-а.

Годишната среща на бизнеса с правителството ще събере ключовите представители на властта към момента на провеждането й с изпълнителните директори на най-големите компании в България с общ оборот над 1 милиард лева.

България е на прага на една от най-сериозните политически трансформации за последните години. Изборът на новия президент беше само първата стъпка, предстоят нови парламентарни избори и ново правителство, пишат в анонса на срещата организаторите.

Вътрешните предизвикателства, пред които е изправена България, се случват в момент, когато и светът бързо се променя. Разделението и нарастващият популизъм в ЕС след Brexit, изостреното противопоставяне между Русия и Запада, изборът на Доналд Тръмп правят прогнозите за бъдещето по-трудни.

Икономиката на България расте през последните няколко тримесечия и е важно тази тенденция да се запази въпреки политическата ситуация.

Срещата ще се проведе на 17 януари 2017 в Хотел Балкан в София. Таксата за участие е 704 лева с ДДС.