ЦИТАТ НА ДЕНЯ: Мис България: Мис Хелзинки има питекантропско излъчване

Мис България коментира Мис Хелзинки.

„Мис Хелзинки има питекантропско излъчване. Все едно еволюцията не е минала през нея“. Това заяви за „Здравей, България“ по Нова тв Мис България 2009 Антония Петрова.

„Красотата е субективно понятие. Но има някакви критерии. Знаем как изглежда едно аристократично лице – с тънък правилен нос, за разлика от това момиче“, коментира Мис България.

„Няма да се учудя, ако съвсем скоро Мис Германия стане сирийка“, смята тя.

Цялото интервю гледйте ТУК.

2 Comments

  1. Абе тя, еволюцията e подминала и русата коментираща. Ако съдя по цитата, еволюцияте е минала на светлинни години далеч. Още в първи курс на университета се учи за относителнстта на есетическите критерии. Както по хоризонтала – в различни страни и общества (русо – черно, монголоидно – арабско и т. н.), така и по времевата вертикала – целулитните рубенсови грации и кльощавите манкенки тип туиги или торба с кокали. Бяло, русо да оценява африканска красота е нон-сенс. При многообразието от племена в Африка е невъзможно да се определи един еталон за африканска хубост. Това не пречи подобна полит-коректна перверзия с избора на Мис Хелзинки да бъде осмивана.Това няма нищо общо с конкретното момиче.

Коментарите са ограничени.