Иво Прокопиев: Обвинението срещу мен е честитка от Пеевски и Борисов, изпратена чрез Цацаров

Иво Прокопиев. Снимка: "Дневник"
От постановлението на прокуратурата не разбрах, а и следователят не можа да ми обясни с какво съм помогнал на бившия финансов министър Симеон Дянков, твърди издателят

Съиздателят на „Дневник“ и „Капитал“ Иво Прокопиев оцени като „абсурдно, нелепо и нямащо нищо общо с фактите и правото“ повдигнатото му днес от СГП обвинение че в периода май-юни 2011 г., в съучастие като помагач със Симеон Дянков – вицепремиер и министър на финансите, умишлено го е улеснил да извърши престъпление по служба, свързано с приватизацията на „ЕВН Електроразпределение България“ АД.

„От постановлението на прокуратурата не разбрах, а и следователят не можа да ми обясни с какво съм помогнал на бившия финансов министър Симеон Дянков, нито какво конкретно съм извършил по сделката за борсова приватизация на ЕВН. Всъщност по тази сделка аз нищо не съм извършил“, посочва Иво Прокопиев в позиция, разпространена до медиите.

Той допълва, че в същността си „обвинението“ е клевета, която приравнява прокуратурата на обикновен инструмент за репресия на опонентите на корупционното статукво в страната, подобен на кафявите медийни бухалки.

„Оценявам цялата ситуация като коледна честитка от депутата от ДПС Делян Пеевски и премиера в оставка Бойко Борисов, изпратена ми чрез главния прокурор Сотир Цацаров. Смятам, че мотивите защо се прави този фарс два месеца преди предстоящите избори са доста прозрачни и напълно политически“, завършва Прокопиев, цитиран от „Дневник“.