Борисов изпрати хеликоптер, за да спаси 5-годишно дете

Бойко Борисов на Министерски съвет
Бойко Борисов на Министерски съвет

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил правителствения хеликоптер да излети от София за Бургас, за да транспортира 5-годишно момченце до „Пирогов“.

За случая съобщи журналистката Нери Терзиева в личния си профил във Фейсбук.

„Какъвто и път да поеме в живота занапред малкият Александър от Бургас, стореното днес от Бойко Борисов ще остане в сърцата на родителите на детето, млади фармацевти. Три минути след обаждането ми до Севи – Севделина Арнаудова (шефката на правителствения пресцентър – бел.ред), и премиерът беше разпоредил правителственият хеликоптер да излети от София за Бургас, за да докара момченцето на спешно лечение в „Пирогов“.

Ваньо Шарков организира всичко за минути.

Едно дете на 5 годинки, чиито родители не познавам дори, които нямат никакви „връзки“, не са партийци, не са отличници на демокрацията, не са спортисти, не са артисти, ще живее, дай Боже. Благодаря от тяхно име. Мислете, каквото искате. Александър диша“, написа Терзиева в социалната мрежа в 14 часа.

Зам.-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков уточни пред Блиц, че транспортирането на момченцето в София се е наложило, за да му бъде оказано специализирано лечение, тъй като детето е с варицела и гнойни рани.

Лекарите в „Пирогов“ са уведомени и очакват правителствения хеликоптер да кацне с малкия пациент.

Родителите на момченцето и лекарите в Бургас не са имали никаква възможност сами да организират транспортирането му, тъй като заради усложнената метеорологична обстановка е ограничено движението на всички МПС на територията на Област Бургас, а магистрала „Тракия“ е затворена за движение в участъка от пътен възел Зимница до морския град.

8 Comments

 1. Тук ли е момента да се обсъжда кой кое, и какво може и не може Бъдете малко по толерантни, Благодарете че в случая Борисов е направил едно голямо добро, за да спаси едно дете бъдещето на България. Как не се срамувате от себе си, и как допускате такива мисли и такава реч да излиза от устата ви. Молете се да не ви идва на главата, че заминели тоя Бойко друг Бойко няма и няма и да има, не само за хе
  ликоптер, за нищо. Това което се задава е тъмна не проницаема мъгла, без изход, само с падения в незнайното.

 2. Хубаво е това с детето – добре, че си имаме батман. Някой от коментиращите има ли телефон на Севделина Арнаудова, че ако не дай Боже и с мен се случи нещо, да звъня?

 3. 1997, недей да изопачаваш думите ми. Изключително просто съм го написал. Ако не може да го разбереш, не се прави на тъп на мой гръб.

 4. България е пълна със системни проблеми, за нещастие. Грижата за това детенце ще е от полза, надявам се. В нормалните държави едва ли е нужна намесата на министър-председателя, за да се реши такъв въпрос. За нещастие РБ не е нормална държава и не се очертава да бъде. Тъжно, а?

 5. Това е добре, но държавата трябва да съумява да спасява децата си без Бойко Борисов да звъни по телефона. Всъщност и това е истинсакта работа на Бойко Борисов, която не я върши.

  • Дрънкаш глупости. Такива като теб внушават на всякакви патки като умре някой да врякат, че Бойко Борисов не си бил свършил работата.

  • Искаш да кажеш,че трябва всеки да може да ползва правителствения хеликоптер без съгласието на премиера,или,че всяка болница трябва да има хеликоптер?Обади се на бай Г-з да ти смени софтуера!

  • Стар социалисто-комунист. За всичко е виновна държавата, нали? Да бе и Бойко, защото си върши работата. Де да беше Станишев щеше да се наприказва без да се разбере нещо и без да се свърши работа. Умеят го това и затова се връзваме на приказката им и нали после се забравя то било каквото било – ама виж как говори само. Език, стил….. комунист.

Коментарите са ограничени.