Доналд Тръмп: Ще бъда най-великият създател на работни места, които бог някога е създавал

Тръмп

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че неговата бъдеща администрация ще бъде най-големият създател на работни места, виждан някога, предаде AFP, цитирана от в. Сега.

„Ще създаваме работни места. Ще бъда най-великият създател на работни места, които бог някога е създавал“, заяви Тръмп по време на първата си пресконференция, откакто спечели президентските избори в САЩ на 8 ноември.

Преди това неговият прессекретар се скара на медиите, които са си позволили да пуснат измислените информации, че има досие, правено от руските служби, както и компрометиращи записи от пребиваването му в Русия как се забавлява перверзно с проститутки.

Тръмп заяви, че винаги е бил много внимателен при посещенията си в чужбина, защото е много известен човек и знае, че ще бъде следен. Не само в Русия. За същото е предупреждавал и сътрудниците. Не в потвърденото като достоверно 35-странично донесение по повод Тръмп, разпространено от Buzzfeed, се твърди, че в неговите секс вечеринки част от забавленията са били свързани с урина (т.нар. „златен дъжд“). По този повод Тръмп заяви: Но, моля ви се, аз имам фобия от микроби.

Тръмп съобщи и какви мерки ще предприеме за по-качественото медицинско обслужване на американските военни ветерани, тъй като сега здравните служби не им обръщали достатъчно внимание.

По повод Русия той заяви, че Русия е много важна в общата борба срещу ИДИЛ, „която беше създадена по време на управлението на предишната администрация“. Новоизбраният президент на САЩ заяви, че ще бъде от полза, ако се разбира с руския си колега Владимир Путин, но добави, че не смята, че двамата могат да бъдат съюзници, предаде AFP.

„Ако Путин ме харесва, смятам, че това ще е от полза, а не от тежест, защото в момента отношенията ни с Русия са ужасни“, заяви Тръмп. „Не знам дали ще се разбера с Владимир Путин. Надявам се, че да. Но има и шанс да не се разберем“, добави той.

За хакерските атаки той отново каза, че е бил потресен от слабата защита на сървърите на Демократическата партия, но също така подчерта, че изтеклата информация е дала ценни публични данни за отношенията в щаба на демократите. „Ако не беше това, ние нямаше да знаем, че Хилари е знаела предварително въпросите за дебата. Представяте ли си какво щеше да стане, ако ги знаех аз?! Щяха да ме принудят да се оттегля от кампанията, а на Хилари нищо не й се случи“.

След това представителка на адвокатска кантора обясни пространно как Тръмп ще избягва конфликта на интереси пред вид бизнесимперията, която ръководи. След като Тръмп отново се върна на микрофона, заяви, че неговият екип ще е най-добрият екип, влизал в Белия дом.

На журналистически въпрос за „оградата с Мексико“, той го поправи, че не е ограда, а стена, и ще я построи. След това ще накара Мексико да я плати.

Тръмп отново повтори, че Обамакеър е катастрофа и че още в първата седмица след встъпването си в длъжност, ще внесе закон за отмяната за здравноосигурителната система, въведена от Обама. Тръмп отказа да отговори на въпрос на CNN, защото разпространява „измислени новини“.

1 Коментар

  1. „Ще създаваме работни места. Ще бъда най-великият създател на работни места, които БОГ някога е създавал“
    Тръмп тотално е изперкал. Мисли се за БОГ!

Коментарите са ограничени.