Записки по българската политика: Борисов, Бареков и г-жа „Лъжа“

Сръбският премиер Александър Вучич се заканва: „Ще подам оставка като министър-председател, ако загубим президентските избори“.

Валя Рашева от Фейсбук казва за такива случаи: „Ахмак човек и вързано куче го хапе“. Стига да не е веган. Кучето, де.

Премиерът на братята сърби очевидно е прекалил с телефонните разговори с Борисов. Но от друга страна показва, че с тях без съмнение сме от една порода.

ХХХ

Балканската тема наистина не е за изпускане. Албанците искат, ако направят коалиция с Груевски, да имат официален език и пълни права във всичко. Значи от една страна има шанс паметникът на Енвер Ходжа да застане редом до Александър Македонски в Скопие.

От друга – това е най-прекият път Македония да се класира за световното по футбол. Достатъчно е албанците да върнат играчите си от „Б“-отбора на Швейцария за квалификациите.

ХХХ

От времето на Дядо Вазов и Захари Стоянов се знае, че замръзна ли Дунав, от Влашко към нас тръгват карпатски вълци, диви прасета и тук-таме хъшове.

Проблемът е, че нашите най-вероятно ще вземат хъшовете за мигранти освен ако не са депутация от румънската спецпрокуратура, тръгнала към Цацаров, да изучи опита на нашите как се вика цяло правителство на разпит.

ХХХ

Сетих се за Корнелия. Викали и Г-жа „Лъжа“ и се чудели как така може да е председател на БСП. Ами точно на мястото си е, викам аз. Даже последно днес Корнелия заяви в парламента, че искат да дойдат на власт, за да изпълнят това, което казват.

Боже опази! От това, което казват БСП ми настръхват косите, камо ли да вземат да го изпълнят.

ХХХ

Както е тръгнало т. нар. автентично дясно скоро ще се казва теоретично дясно. Може и хипотетично дясно. Преди 3 години се обединиха, за да влязат в парламента, след което се разделиха. Сега не е ясно защо се опитват да влязат разделени, за да се обединят вътре.

Все пак има напредък. И той е, в осъзнаването, че „Пет в едно“ е по-добре от едно на пет, както накрая се случи с автентичното СДС.

За шансовете на ДСБ и „Да,, България“ социолозите отговориха стереотипно: „Рано и да се каже“.

ХХХ

Според мен новите партии нещо си омешаха слоганите. Примерно – „Презареждане“ не трябва да е слогана на Бареков, а на Марешки.

На Бареков трябва да бъде „Захранване“. Друг е въпросът, че банкоматите на КТБ не работят. Но не е страшно – има други, вземат такса обслужване, но Бареков е широко скроена душа и за благото на народа ще кандиса.

ХХХ

Днес Бойко Борисов избра кризисния щаб по снегопочистването пред кризисното заседание в парламента. С което за пореден път доказа, че има неповторима ситуативна интуиция.

Всъщност премиерът в оставка се вслуша в педагогическия съвет на Румен Гечев, който обяви, че ще извини отсъствието му само, ако рине сняг по магистралите. Възможно е и да е прав, разликата е, че тая зима полицията помагаше по пътищата, а по негово време преди 20 години помагаше да не срутят парламента от БСП-простотиите.

ХХХ

„Ще бъда най-големият създател на нови работни места, създаден някога от Бог“, казва Доналд Тръмп. Това може и да стане, но очевидно Бог е свършил тая работа около създаването на Тръмп на седмия ден. Или пряко сили в понеделник сутрин.

Факт е обаче, че бай Тръмпа звънна на Бойко. Не се знае дали му е искал мобилния на тоя Отгоре, но се очертава да сме добре с Началника отвъд океана.

ХХХ

„Изгледах едно видео и разбрах, че Президентът се е казвал Мишел“, пише във Фейсбук Любка Качакова.

И аз изгледах едно видео и разбрах, че президентът се казва Илияна!

Gendo

4 Comments

  1. Точна оценка на действителността и много добро чувство за хумор, без злоба и омраза. Има журналисти с голям стаж, имат добро журналистическо перо, но толкова са верни на своите политически пристрастия, че отравят всичко със своята омраза и жлъч. Не би било излишно да прочетат горното, човек се учи докато е жив. Нали, г-н Кеворкян?

Коментарите са ограничени.