Труд: Назрява криза със служебния кабинет

Най-вероятно ще се наложи Радев да прати част от екипа си в МС

Назрява криза със служебния кабинет, който новоизбраният президент Румен Радев трябва да назначи още в първите дни от мандата си, твърди „Труд“.

Експерти масово отказвали на предложение да бъдат назначени за временни министри. Причината е, че за разлика от последния служебен кабинет, оглавен от проф. Георги Близнашки, сега не е ясно чие ще е следващото правителство. Тогава се знаеше, че Бойко Борисов отново ще се върне на власт, и немалка част от поканените знаеха, че ще останат министри. Такива са примерите с Даниел Митов и Христо Иванов. По-голямата част от служебните министри пък бяха част от президентската администрация и отново се върнаха в нея.

Най-вероятно на Румен Радев ще се наложи да изпрати част от екипа си от “Дондуков” 2 в сградата на Министерски съвет. Плевнелиев също правеше свои съветници и секретари служебни министри.

За Радев най-трудно се оказало намирането на служебен премиер. След като стана ясно, че проф. Огнян Герджиков е възможният претендент, завалели предупреждения, че срещу него ще бъдат извадени компромати от времето, когато бе синдик на Агробизнесбанк. Спряганият за сигурен финансов министър Кирил Ананиев също се оказа не толкова сигурен.

В БСП са сериозно разтревожени, че ако станат фалове с хората от служебния кабинет, негативите ще отнесе партията. И уверенията на Корнелия Нинова, че не кадруват при Радев, няма да имат никаква стойност.

7 Comments

  1. Радев да покани Стоичков ! Хем знае английски , хем ще псува , хем ще ни настъпва по кокалчетата ! И ще си вземе за финансов министър Яфа ! А за да станем 9000 000 , да докара ония от Ислямска държава – хем деца ще има , хем Нинова ще е доволна !

  2. Няма компромати от времето, когато Гирджиков бе синдик на Агробизнесбанк.Това е истината за неговата роля като синдик в източването на банката, а това че успява толкова време да се размине с прокуратурата го дължи на същата прокуратура.

  3. предлагам за премиер Слави,най славния любимец на всички ку ку

  4. предлагам всенародния любимец слави,да ни е жив и здрав.

  5. Радев да не се мае,а веднага да назначава корни за премиер!тя е нашата надежда и опование!тя ще направи България 9000000, ще ликвидира мутрите,обществените поръчки ще са само за БСП и т.н.разбира ги тя тези неща.лошото е,че радев се хвана на хорото и ще го играе.но нинова ще го води!трудно ще се намерат читави хора за кабинет.те бягат далече защото знаят много повече от радев що за хора се завъртяха около него и,че тези същите много говорят и нищо не правят.щях да забравя-умеят да размахват пръст !!за тях политиката е бизнес, а идеите кучета ги яли.на добър час!

  6. Не беше ли готов със служебния кабинет? Или се заблуждавам?

  7. Радев не е ли чувал за Бюро по труда – програма за временна заетост.

Коментарите са ограничени.