Мартин Димитров: В редица сектори у нас конкуренцията не функционира нормално

Мартин Димитров
Мартин Димитров

Има редица сектори в България, в които конкуренцията не функционира нормално. Това обясни в интервю за предаването „Преди всички“ на програма „Хоризонт“ Мартин Димитров от гражданската квота на Реформаторския блок и един от най-ангажираните с темата депутати.

Има изкривявания на пазара. По тази причина аз и няколко колеги инициирахме смяна на състава на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) и както знаете, целият състав на тази комисия беше сменен. Вече имаме нов състав, затова е прелюбопитно и много важно да видим поведението и резултатите на новата комисия, каза Димитров.

Измежду всички сектори най-интересен е пазарът на горива, защото за дълъг период от време цените в България бяха над средноевропейските, без данъците, което за мен показваше изкривявания на пазара на горива, добави още Мартин Димитров.

Оценка можем да даваме, когато видим крайния резултат. В момента виждаме положителни действия, но ако те не бъдат доведени докрай, остане само шумотевицата, остане само създаването на впечатление за работа, няма голям смисъл, коментира депутатът.

Цялото интервю чуйте ТУК.