Мартин Димитров: В редица сектори у нас конкуренцията не функционира нормално

Мартин Димитров
Мартин Димитров

Има редица сектори в България, в които конкуренцията не функционира нормално. Това обясни в интервю за предаването „Преди всички“ на програма „Хоризонт“ Мартин Димитров от гражданската квота на Реформаторския блок и един от най-ангажираните с темата депутати.

Има изкривявания на пазара. По тази причина аз и няколко колеги инициирахме смяна на състава на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) и както знаете, целият състав на тази комисия беше сменен. Вече имаме нов състав, затова е прелюбопитно и много важно да видим поведението и резултатите на новата комисия, каза Димитров.

Измежду всички сектори най-интересен е пазарът на горива, защото за дълъг период от време цените в България бяха над средноевропейските, без данъците, което за мен показваше изкривявания на пазара на горива, добави още Мартин Димитров.

Оценка можем да даваме, когато видим крайния резултат. В момента виждаме положителни действия, но ако те не бъдат доведени докрай, остане само шумотевицата, остане само създаването на впечатление за работа, няма голям смисъл, коментира депутатът.

Цялото интервю чуйте ТУК.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.