Борисов: Световната банка завиши очакванията си за икономическия ръст на България

Снимка от сайта на Бойко Борисов.
Снимка от сайта на Бойко Борисов.

Световната банка завиши своите очаквания за икономическия ръст на България за изминалата година, както и за следващите две. Това публикува министър-председателят в оставка Бойко Борисов в профила си в социалната мрежа Фейсбук. Той публикува и линк към информацията на сайта на Световната банка.

„БВП на страната ни за 2016 г. се очаква да нарасне с 3,5%, което е с 1,3 процентни пункта повече спрямо предишната прогноза на организацията от месец юни. Повишена е и прогнозната стойност за ръста на българската икономика през настоящата година с половин процент. В своя регулярен доклад “Global Economic Prospects” Световната банка e причислила България към няколко групи от държави, като очакваният икономически ръст на страната ни за изминалата и настоящата година е по-голям от прогнозирания среден такъв за тези групи“, пише още премиерът Борисов.

Както Вевести писа още вчера, финансовата институция завиши прогнозата за България с посочените проценти, а ОИСР излезе с прогноза за оптимистично нарастване на икономиката в света като цяло с 2.7 на сто.