Фандъкова: Фирмата-изпълнител ще плати ремонта на „Цариградско шосе“

Новият столичен общински съвет положи клетва. Фотограф: Пламен Трифонов
Снимка: Пламен Трифонов

Към момента проблем с ремонтирани булеварди има на едно място и това е в един от участъците на бул. „Цариградско шосе“, който е ремонтиран преди 3 години.

Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова по време на представянето на нова система за следене на нивата на реките в Столична община, цитирана от Агенция „Фокус“.

Тя припомни, че булевардът е бил реконструиран поетапно. „Работили са различни фирми. В този участък се отвориха цепнатини, което е разбира се недопустимо за подобно нещо. Ние имаме много строги договори“, подчерта тя.

„По договор гаранцията на този участък е 10 години, така че за целия срок на гаранция фирмата е задължена за своя сметка да отстранява всички дефекти“, увери кметът.

Тя поясни, че за момента е възложено аварийно да бъдат запълнени тези пукнатини, но през лятото ще трябва изцяло участъкът да бъде ремонтиран, като ремонтът ще е за сметка на фирмата.

„Днес очаквам от АПИ да предоставят мобилната лаборатория, която да изследва причините. Надяваме се да се разберат, защото винаги имаме спорове, когато говорим за тях“, каза още тя.

„Освен назованата лоша работа, която винаги намирам като първа причина, може да има и някои други. Коментира се основата, която е правена с построяването на булеварда, но аз не съм експерт. Не бих искала да влизам в експертни теми“, каза тя.

По думите й, ако фирмите спестят нещо от работата си след това те ще го заплатят многократно.

„По всички останали улици и булеварди, по които се движи градският транспорт, сме възложили аварийно запълване в участъци, които не са ремонтирани“, добави тя.

Тя подчерта, че солите, с които многократно с обработват пътищата разяждат и също създават проблеми на асфалта.