ДОСТ: Загубихме битката в изборите, но спечелихме войната срещу статуквото

Орхан Исмаилов

Нанесен е първият удар на политическото чудовище, което отглеждахме демократично и свободно 27 години, се казва в изявление на ръководството към избирателите

Загубихме битката в изборите, но спечелихме войната срещу статуквото. Това се казва в писмо на съпредседателя на ДОСТ Орхан Исмаилов към избирателите.

По-думите му партията е отбелязала исторически пробив, което той отчита като победа. По този начин е нанесен „първият удар на политическото чудовище, което отглеждахме демократично и свободно 27 години“.

По данни на ЦИК партията печели второто място от вота в чужбина, въпреки че формацията на Лютви Местан не прескочи 4-процентовата бариера за влизане в парламента.

„Единствената коалиция, която успя да проведе истинска, активна и силна кампания е Обединение ДОСТ. Историческият пробив на тази кампания направихме ние, въпреки страха сковал волята на хората, въпреки манипулациите в медиите, въпреки яростните атаки на всички политически партии – Обединение ДОСТ ПОБЕДИ!

От днес България вече не е същата, от днес хората знаят, че имат зад себе си силата на Обединението, от днес страхът не е властелинът на пръстена на олигархията“, се посочва в писмото.

Исмаилов благодари на избирателите и определя партията като „бяла лястовица“ за демокрацията.

„Благодаря на всички честни хора, които ни повярваха, благодаря на тези, които от днес ще вървят с изправена глава, благодаря на всички, които утре ще имат смелостта да застанат до нас. Ние сме Обединение ДОСТ, ние сме изборът на свободните хора, ние сме гаранцията, че реалната демокрация в България вече има своята бяла лястовица“, завършва обръщението.