Нено Димов: Дясното в България спечели в лицето на ГЕРБ

Министърът на МОСВ Нено Димов
Остава един сериозен масив от граждани, които не са представени, но са политически активни, посочи политологът

Мисля, че след вчерашните избори не можем да кажем, че дясното не е модерно. Това подчерта в интервю за предаването „12+3“ на програма „Хоризонт“ Нено Димов от Института за дясна политика:

„Дясното в България спечели изборите в лицето на ГЕРБ за пореден път. Що се отнася до Реформаторския блок и „Нова република“, които не можаха да прескочат бариерата от 4%, все пак ДСБ напусна Реформаторския блок и така резултатът се раздели на две. Ако съберем резултатите на двете партии, ще видим, че те получават точно колкото и през последните три години на различните видове избори“, посочи политологът.

Той обясни, че към тази група не може да добави „Да, България“, защото те определено не попадат в групата на отцепилите се десни партии. „Тя е типично лява либерална партия и за разлика от различията, които имаше между ДСБ и Реформаторския блок, които спокойно мога да определя като личностен проблем, а не идеологически, то „Да, България“ и двете десни партии имат фундаментални противоположни политически виждания.“, обоснова се той

Остава един сериозен масив от граждани, които не са представени, но са политически активни, добави още Димов.