Христо Иванов: За 10 седмици дадохме старт на един маратон, който може да промени България

Христо Иванов Снимка: Пресцентър на "Да, България"
Няма да влизаме в конфронтации на дребно, нашият враг са големите системни партии, носителки на корупционния модел, пише лидерът на „Да, България”

В официално изявление на страницата си във фейсбук лидерът на „Да, България” Христо Иванов благодари на привържениците и им даде нова надежда. Анализ и оценка на изборните резултати обаче ще има следващите дни.

Ето какво написа Христо Иванов:

Искам да благодаря на всеки един човек, който даде време, енергия и вяра за нашата кампания: на доброволците, на дарителите, на националния и локалните щабове, на кандидатите в листите ни, на застъпниците и, особено, на всеки, който преодоля недоверието и инвестира гласа си в надеждата за ново начало. Това, което реализирахме за 10 седмици, е много добър старт на един маратон, който може да промени България.

Съзнаваме огромната си отговорност към цялата демократична общност, включително към нашите приятели, чието доверие тепърва предстои да печелим. Пътят към постигане на трайно единство на демократичната общност и на всички български граждани, споделящи големия идеал за европейска България, не е нито лесен, нито бърз. Споделяме съжалението, че то не можа да се случи сега. За нас поемането на отговорност в този момент означава да продължим по този път с удвоени усилия и със смирението, необходимо за да търсим доверие човек по човек и да се борим срещу корупцията битка по битка.

Ще продължим да не влизаме в конфронтации на дребно. Нашият враг са големите системни партии, носителки на корупционния модел. Подробен анализ на резултатите от изборите и на тяхното реално значение ще предложим в следващите дни.