Румяна Бъчварова: Румен Радев направи политическа услуга на Корнелия Нинова с отмяната на Постановление 208

Снимка от Фейсбук-профила на Румяна Бъчварова
Решението създава правен вакуум и спира поети ангажименти за европейска солидарност, пише бившата министърка на МВР

Правителството на Радев изпълни обещанието на Нинова да отмени МПС 208. Без да го съгласува с ДАБ и МВР. Без конкретна връзка с правомощията си на служебен кабинет, който да подготви и проведе само изборите.

Без смислени аргументи за отмяната на нормативен акт, който няма да се прилага от самото него.

Това написа във Фейсбук бившият вицепремиер и министър на МВР Румяна Бъчварова по повод спорната отмяна на Постановление 208 за бежанците.

„Но създавайки правен вакуум и спирайки иЗпълнението на поети ангажименти от държавата ни за проява на европейска солидарност. И поставяйки следващото редовно правителство пред свършен факт и предизвиквайки го да върши повторна работа, която вече е била свършена. Добра политическа услуга на независимия президент Радев за лидерката на БСП“, констатира Бъчварова.

Преди известно време по повод позиции на Корнелия Нинова се наложи Бъчварова да обяснява същността на самото постановление.

В остър коментар при гостуването на Нинова в бТВ бившата министърка на МВР, в чийто ресор попадат именно проблемите на бежанците и Дъжавната агенция за бежанците написа:

По драстична неадекватност на лидер, претендиращ за премиер не е било. Громи постановление 208 очевидно без да го е чела. В него е записано, че общините ще избират дали и кои бежанци да заселват. Когато и ако сключат договор с тях ще могат да получат 6000 ввро от ЕС, с които да плаща осигуровки, квартира, обучение на бежанците. За да не плащат бг граждани …Знаят го хората, които четат това, което коментират“.

6 Comments

  1. КУРВЕЛИЯ ЗНАЕ ЛИ КАКВО Е ТОВА постановление 208 ??? Ами ТЯ НЯМА ТРУДОВ СТАЖ, а преди 20 г. когато е завършила нещо си – НЕ Е ИМАЛО ТАКОВА ПОСТАНОВЛЕНИЕ !!! КУРНЕЛИО -СКОК ПОД СКОК та право в ПОТОК !!! ТЪПАТА ВОДАЧКА НА 100 годишните ТРОФЕИ НА БСП!!!

  2. Поздравления за убедителната Победа на ГЕРБ !Много точно разясняване на създалата се ситуация относно спорната отмяна на 208 Постановление.

  3. vevesti, много неграмотно написано бе. Вие на училище ходили ли сте?

    • А ти бе ШУМКАР, къде намери училище в гората ! МАЙМУНА И ТО ЧЕРВЕНОГЪЗА!!!

  4. Госпожо Бъчварова, поздравления за победата! Само се чудя защо Борисов ви постави на девето място, а включи помияра АТодоров.

Коментарите са ограничени.