Георги Костов става шеф на Агенция „Митници“. Галя Димитрова оглавява НАП

Георги Костов

Бившият главен секретар на МВР Георги Костов ще оглави митниците. За шеф на НАП е назначена Галя Димитрова. Бойко Атанасов става зам.-министър.

От утре и двете приходни администрации имат нови ръководители, съобщи министърът на финансите Владислав Горанов.

Досегашният директор на Агенция „Митници“ – Розалия Димитрова, се връща във финансовото министерство. Тя ще заема директорски пост, съобщи Горанов и поясни, че тя е настоявала да се завърне в МФ.

Предложението беше да бъде зам.-директор на Агенцията, но тя предпочете да се върне там, откъдето я номинирахме, каза министърът.

Огромният оперативен опит и необходимостта от укрепване на митницата са мотивите за поста да бъде предложен доскорошният главен секретар на МВР Георги Костов. Неговият богат оперативен опит ще ни помогне, ще помогнат и познанията му като главен секретар, още по-ефективно да се борим с всички форми на злоупотреби, свързани с приходите на бюджета, коментира Горанов.

Досегашният шеф на НАП Бойко Атанасов пък става третият зам.-министър на финансите с ресор „Приходни агенции“. Неговото място като шеф на НАП ще поеме Галя Димитрова, досегашен зам.-директор там.

Кандидатурата на Атанасов за зам.-министър е дошла от Обединените патриоти и по-специално „Атака“, съобщи Горанов пред журналистите.

Финансовият министър каза още, че никога няма да бъде видян в кола на НСО, а ще използва транспорта на МФ.