Гроздан Караджов: Изпълнил съм договорите, никога не съм получавал възражения

Аз никога не съм получавал от „Теленор“ или от „Глобул“ възражение за това как са изпълнени договорите. Това обяви бившият депутат от Реформаторския блок Гроздан Караджов.

Вчера той беше обвинен в източването на над 5 милиона лева от един от мобилните оператори у нас чрез сключване на фиктивни договори. Според „Теленор“ няма реална доставка по тях.

„Категорично няма реално изпълнение по договорите, а парите са преведени”, обясни говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Ето както коментира Карджов пред NOVA:

„Не само, че са изпълнени услугите, за които е платено по договор, но са и изпълнени с най-добрите специалисти, с които съм успял да работя и с най-добрите подизпълнители, които към този момент е можело да бъдат използвани“.

Той каза, че не познава сегашното ръководство на компанията, а и то се е сменяло поне 3 пъти през последните години. За сметка на това той винаги е бил собственик и управител на неговите фирми и винаги е бил могъл да бъде намерен при проблем.

Караджов припомни, че проверката на „Теленор“ и сигнала до прокуратурата е от 2013 г., след което е прекратена и едва сега пак се възобновява.

Гроздан Караджов на шега сравни ситуацията с това мъж да си поръча доставка на интернет и след 6 г. жена му да сигнализира прокуратурата, че този интернет въобще не й е трябвал.