ЦИТАТ НА ДЕНЯ: Валери Симеонов за Маджо и Баджо

Валери Симеонов. Кадър от БНТ

Няма Маджо, няма Баджо – ще бутаме бараки в Слънчев бряг!

– вицепремиерът Валери Симеонов в интервю за сутрешния блок на БНТ

Симеонов обяви, че ще води истинска война със сивата икономика по Черноморието и заяви, че още другата седмица започва събарянето на част от търговските бараки по плажната ивица в курорта „Слънчев бряг“.

„Трябва да се вземат спешни мерки срещу уродливото явление преместваеми бараки. Призоваваме общинска администрация да си свърши работата, а не да слугува на нечии интереси“, призова вицепремиерът.

Според него Бургас е един най-престъпните градове в България. „Нямало е голяма групировка, която да ограничава кварталния бизнес. Затова е градът на кварталните мутрички. Препоръчвам на Николина Ангелкова промяна на нормативната уредба за отдаване на концесии. Те са се превърнали в едни касички. Ще бъда безкомпромисен по отношение на изискванията на законите и въобще не ме интересува кой от къде идва. Ще има шоу на плажа на Слънчев бряг другата седмица, така че заповядайте“, каза още Валери Симеонов.

Вицепремиерът каза още, че не подкрепя дивото къмпингуване, тъй като се оставят „камари с боклуци“. „Те имаха едно непоследователно поведение. Трябва да има определени места със съответните удобства. Не е допустимо всеки да си опъва палатката, където му е удобно. Масова заблуда на българското общество е, че непрекъснато трябва да се променя някакъв закон, като че ли законът сам може да се самоизпълни. В момента законът забранява и има определени текстове за опазването на дюните“, коментира Симеонов.

Цялото интервю гледайте ТУК.