Георги Кадиев призова ген. Тонев да напусне парламента заради скандала с Кадурина

При този убийствен одит няма защо да се крие зад псевдо проверки, има морални категории, възмущава се социалистът
Георги Кадиев
Снимка от фейсбук страницата на Георги Кадиев.

 

Червеният депутат Георги Кадиев призова ген. Стоян Тонев да напусне парламента заради скандала с източването на Военна болница от приближената му д-р Мирослава Кадурина докато той е бил шеф на болницата.

Повод за скандала стана разследване на bTV, което се позова на направен одит с много данни и цифри.

„Мисля, че ген. Тонев трябва моментално да напусне парламента. Няма какво ГЕРБ да го пазят, парламентарната група да му иска обяснения, пък той да „сезира“ Сметна палата и Прокуратура и пр. циркове. Всичко е написано. Прочетете доклада по-долу и ще ви стане ясно защо.„Класическо източване на държавно дружество в полза на частно. Е, за какво тогава Тонев да е в парламента, че и председател на здравна комисия?”, пита Кадиев.

Според него „в политиката има нещо, което се нарича оставка по морални причини. Когато си загубил доверието на обществото, няма нужда прокуратурата или Сметната палата да казват виновен ли си, или не. И Иван Искров и Мавродиев не са обявени за „виновни“, но не познавам човек, който да има доверие в институциите, които управляват.”

„Това с чакането на проверката е фарс. Няма нужда от това. При този убийствен одитен доклад няма какво да се крием зад псевдо-проверки. Тази здравна комисия с този председател ще избира нов шеф на Здравната каса? Ще прави реформа в здравеопазването?”, възмущава се още соцдепутатът.

Vevesti.bg

2 Comments

  1. Не така ,по леко с обидите ,Кадиев е от добрите комуняги.

  2. Боклук Кадиев,нямаш срам!Дяволско изчадие!Ти най-малко трябва да говориш.Всички знаят за твоите далавери-мръсен измекяр!посипи си главата и мълчи-долен комунист-олигарх и твоятя жена -пръдла енергеточка!

Коментарите са ограничени.