Борисов: Благодаря, че подкрепихте стабилността на държавата

Полагаме неимоверни усилия да съберем повече пари, уверява премиерът

Борисов официална

Благодаря на всички парламентарни групи, на всеки един от депутатите, който с гласа си подкрепи споразумението за консултантски услуги при управлението на държавния дълг. Този акт не беше подкрепа към ГЕРБ и управляващите, а акт за стабилност на държавата.

Това написа премиерът Бойко Борисов във Фейсбук.

Той заявява, че с днешната ратификация правителството не поема и лев нов дълг. „В същото време съм длъжен да напомня, че цяла година повтарях, че правителството на Орешарски вдига дефицита. След като сме приели да има дефицит, днес се налага всички да плащаме сметката“.

„Държа всички да знаят, че правителството полага неимоверни усилия да събере повече пари и резултатите вече се виждат. Въпреки това, дефицитът е 2,5 млрд. лв. Но аз вярвам в реформаторския капацитет на мнозинството. Приемам критиките, че може би в началото не комуникирахме по най-правилния начин ратификацията, заради това и отложихме с една седмица гласуването. Радвам се, че днес информационната неяснота беше преодоляна. Обществото очаква от нас стабилност и реформи, затова нека си свършим работата. Призовавам всички, когато става дума за национални приоритети, да надмогнем тесния партиен популизъм и да се държим отговорно“, заявява министър-председателят в социалната мрежа.

2 Comments

  1. … е стабилно в ръцете на мафията.

  2. … на всички тиквочи в Тиквостан, които подкрепиха Тиквата да вземе кредита и да надуе Дълга, за да може да хариже кинтите на хората на Тиквата.

Коментарите са ограничени.