Ето ги кандидатите на ГЕРБ за Висшия съдебен съвет

Висшият съдебен съвет (ВСС)

Парламентарната група на ГЕРБ представи предложенията си за членове на Висшия съдебен съвет на брифинг в Народното събрание.

Кандидатурите бяха представени и аргументирани от председателя на Правната комисия Данаил Кирилов, съобщи „Фокус“.

За членове на Съдийската колегия на ВСС от групата на ГЕРБ предлагат Боян Магдалинчев – заместник-председател и ръководител на Втора колегия на Върховния административен съд и Вероника Имова – съдия във Върховния касационен съд.

За членове на Прокурорската колегия са предложени прокурор Калина Кючукова – административен ръководител на Окръжна прокуратура – Бургас и прокурор Гергана Мутафова – ръководител на Районна прокуратура – Асеновград.

„Припомняме, че преди няколко дни нашият колеги, народният представител Георги Марков внесе кандидатурата на Мирослав Джеров. Неговите книжа и документи са качени на сайта. Видими са за всички. Ние подкрепяме и кандидатурата, предложена от Георги Марков”, заяви Кирилов.

Той допълни, че в резултат на обсъждане, селекция, коментари и анализи от ГЕРБ смятат, че са подбрали юристи с безупречна репутация и огромен професионален опит. Данаил Кирилов каза още, че ако те бъдат избрани, ще допринесат за развитието на Висшия съдебен съвет.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.