ЗАГЛАВИЯ

Седем американци в неизвестност сед сблъсък на военен кораб с търговски съд

Американският ескадрен миноносец USS "Фицжералд"

Японската брегова охрана твърди, че американският боен кораб се пълни с вода

Седем души липсват, а поне трима са ранени от екипажа на американския ескадрен миноносец, който се сблъска с плаващ под филипинско знаме кораб, съобщи „Фокус“ , като се позова на информация на Reuters.

От Американския флот заявиха в изявление, че „USS Фицджералд“ се е сблъскал с търговски кораб към 2:30 местно време, на 56 морски мили от Йокусука. Това е изключително рядък инцидент в тези натоварени води.

Трима на борда на ескадрения миноносец са били евакуирани по медицински причини, включително и командващият офицер комодор Брайс Бенсън, чието състояние е стабилизирано във военноморската база в Йокусука.

Другите двама ранени са били прехвърлени в болницата заради разкъсвания и натъртвания. Издирват се 7 липсващи души от екипажа на бойния кораб.

Японската брегова охрана потвърди, че 7 души от екипажа на „USS Фицджерълд“ са изчезнали, след сблъсъка с търговски съд плаващ под филипинско знаме, югозападно от Йокосука. Бреговата охрана също така каза, че американският боен кораб се пълни с вода, но няма опасност да потъне, докато товарният кораб е успял е успял да потегли без проблеми.

По-рано тази нощ в изявление на Военноморските сили на САЩ (ВМС) бе съобщено, че USS Фицджерълд се е сблъскал с търговски съд на 56 морски мили югозападно от Йокосука, като е възможно да има жертви.

От ВМС на САЩ са поискали помощ от японската Брегова охрана.

1 Коментар

  1. За хамериканската флота сушата трябва да се отмести, а да не говорим за търговски съд …..!

Коментарите са ограничени.