Радан Кънев с критики към Борисов по всички фронтове и теми

Според бившия лидер на ДСБ отказът от съвместно явяване на изборите е грешен ход на „“Да, България“ с много тежки политически последици

Сегашното правителство на Бойко Борисов е най-слабото от трите до момента. Това каза в предаването „Тази неделя” по bTV заместник-председателят и бивш лидер на ДСБ Радан Кънев.

Той призна умението на Борисов да печели избори, но изтъкна „неумението му да превръща тези политически победи в нещо добро за обществения интерес и за голяма част от българите”.

Кънев подчерта, че няма случай в най-новата българска история, в който парламентът да започне работа и да се окаже, че няма законопроекти, по които да работи – нито подадени от Министерския съвет, нито внесени от народни представители.

„В България продължава административно управленско безвремие по всички фронтове. Внесоха се няколко тежки лобистки законопроекта, най-бруталният беше Законът за концесиите, гласуван на първо четене. Наистина е скандален, в предишния парламент успяхме да го спрем, но сега ни няма да го спрем в този”, каза още Радан Кънев.

Той определи случващото се около мажоритарното гласуване като „псевдодрама”. „ГЕРБ страшно много държаха да покажат, че го внасят и адски им трепереше под лъжичката да не вземе да мине, така че дори не си вкараха всички депутати в залата при гласуването”, коментира Кънев.

„Няма политика, няма законодателни инициативи и управленски решения, всичко вече е пиар”, допълни той.

Радан Кънев обясни и защо е отказал да бъде министър на правосъдието във втория кабинет на Борисов.

„През цялата 2014 г. и в момента на преговорите оставах категоричен противник Борисов да бъде премиер отново. Човек, който носи толкова тежък багаж от предишните управления, и то точно по темите КТБ, Пеевски, съдебна система, Цацаров, Марковска и др., не може да поема отговорност за реформите, а ще се превърне в запушалка, и той се превърна”, посочи зам.-председателят на ДСБ.

„Убеден съм, че правителство начело с Борисов не може да бъде агент на съдебна реформа”, каза още той.

На въпрос на водещата за отказа на Христо Иванов да се явят заедно на последните парламентарни избори Радан Кънев каза, че това било политически глупаво. Надявам се да ме разберат много добре не Христо Иванов, а хората от колективния орган на „Да, България“, които взеха това решение с много тежки политически последици, отговори гостът в студиото.

18 Comments

 1. След като психиатрично болните Пърдан и Гномов си изменкаха постовете, ДСБ никога повече няма да я има! Колкото повече се идентифицират с БСП/КГБ, толкова по-добре за България!

 2. КТБ СЕ СЛУЧИ ПРИ ОРЕШАРСКИ БЕ ЛАЙНАР СКАПАН

 3. Открийте 10-те разлики:

  „Кънев подчерта, че няма случай в най-новата българска история, в който парламентът да започне работа и да се окаже, че няма законопроекти, по които да работи – нито подадени от Министерския съвет, нито внесени от народни представители.“

  „Внесоха се няколко тежки лобистки законопроекта, най-бруталният беше Законът за концесиите, гласуван на първо четене. “

  „„Този закон, който ГЕРБ внася в момента, е по-лош от предишния, откровено лобистки и ясно насочен против българските интереси“. Това заяви по Канал 3 народният представител от „БСП за България“ Тодор Байчев

  „Този закон, който ГЕРБ внася в момента, е по-лош от предишния, откровено лобистки и ясно насочен против българските интереси“. Това заяви по Канал 3 народният представител от „БСП за България“ Тодор Байчев “

  „Той определи случващото се около мажоритарното гласуване като „псевдодрама”. „ГЕРБ страшно много държаха да покажат, че го внасят и адски им трепереше под лъжичката да не вземе да мине, “

  „Не е искрено желанието на ГЕРБ за мажоритарен вот. Това каза секретарят на ПГ на „БСП за България“ Филип Попов „

  • Кое от тази критика не е вярно? Кажи конкретно с кое не си съгласен и защо?

   • Неуважаеми и невъзпитани господине, нарекъл се „до мутропоклонника гербаджия“. Наистина ли мислите, че просташкият Ви изказ, кореспондиращ, прочее, идеално със злобните помии на недоразумението Кънев, заслужават някой да се занимава да ги оспорва, та ни натрапвате нахално претенциите си за конкретика в оборването на плодовете на тежки комплекси, природна злобливост и пионерски ентусиазъм в повтарянето на опрките на Позитано?

 4. ОЙ РАДО ДЪЛБОКА, ДУШАТА ТИ ПЕЕ
  КОГАТО НАРИЧАТ ТЕ ПУБЛИЧНО „ГЪЗ“,
  НА БОЙКО ЗА ХУЯ ТИ СТРАСТНО КОПНЕЕШ,
  ЗОВЕШ ГО ПО МЕДИИ С НЕГА И ХЪС.
  В УСТАТА ТИ ВСЕ Е НА БОЙКО БАЙ-ЗМЕЯ,
  СЪС СЛАСТ МУ ГО ЛАПАШ И БЛИЖЕШ БЕЗСПИР,
  С ПСИХИАТРИЧНА НАТРАПЧИВА ИДЕЯ
  ИЗЛАГАШ СЕ ЯКО НА ЖИВО В ЕФИР.
  НА ТЕБ, БУБОЛЕЧКО РАДАНЕ, СЕ СМЕЯТ –
  СЪС БОЙКО СИ ТРЪГНАЛ ДА СЕ МЕРИШ ПО РЪСТ,
  ОТ ГЛУПОСТТА ТИ ДЕСЕБАРИ НЕМЕЯТ,
  НАРОДЪТ ТЕ ПСУВА ОКОЛОВРЪСТ!

 5. ГЕРБаджийските комунисти ВИНАГИ мразят хората, които казват истината за тях и ги критикуват. Враг на народа се превръща в тях всеки, които ги критикува. Плюят по него, злобеят, изпадзат в истерия, използват опорните точки от медиите на Пеевски, само и само да заглушат по някакъв начин, че отново и отново им казват директно „цараят е гол“ в случая мутрата.

  • Правописът, глупако!
   Без българския неграмотниците „иЗпадЗат“. Първо от парламента, после от политиката и избирателите си, и накрая от историята!
   Остава вечна само завистта и злобата на некадърниците, което те наричат критика!

   • ГЕРБаджийските комунисти защо толкова мразите хората с различно мнение? Само плюете, без да се аргументирате. Ясно е защо, нямате аргументи, за това само плюнки. Долни комунисти, поклонници на мутрата Борисов.

    • РАЗБИРАЕМО Е ГОСПОДИНЪТ Е ОТ БКП/БСП ДА НЕГОДУВА СРЕЩУ ПРОЕВРОПЕЙСКАТА ПОЛИТИКА НА БОРИСОВ.РАЗБИРАЕМО Е ДА Е НЕДОВОЛЕН И УПЛАШЕН ОТ ЦИВИЛИЗОВАНИЯТ НАЧИН НА ПРОГРЕС НА ДЕМОКРАТИЯНА БЪЛГАРИЯ.РАЗБИРАЕМО Е ДА НЕ ИСКА ДАЛАВЕРКАТА МУ ДА Е ПОД КОНТРОЛ.НО НЕ Е РАЗБИРАЕМО ДУГАРЮ ЗАЩО ИЗБИХТЕ ТОЛКОВА МНОГО ХОРА ЗА ТОВА ЧЕ НЕ СПОДЕЛЯТ ВАШЕТО МНЕНИЕ,А ВИЕ ИСКАТЕ БЕЗ БОЙ ДА СПОДЕЛЯМЕ ВАШЕТО.МАЙ ЩЕ СЕ НАЛОЖИ ДА ВИ ПРАТИМ ПРИ ПУТИН,ЗАЩОТО НИЕ НЕ СМЕ УБИЙЦИ НА СОБСТВЕНИЯТ СИ НАРОД И ЗАЧИТАМЕ МНЕНИЕТО НА ВСЕКИ КОЙТО Е ЗА БЪЛГАРИЯ…НЕ ЗА РУСКОПУТИНСКАТА БСП…ЛЕК ДЕН ДАНО БОГ ВИ ПРОСТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА ВИ

     • Под БКП на власт имам предвид, че БКП и в момента са на власт, но гербаджийските ви гладки мозъци как да го разберат като възхвалявате бащицата Борисов, като преди сте възхвалявали Тодор Живков

  • БКП-нце, никога БКП няма да сте власт, благодарение на ГЕРБ. А, че си комунистче, си личи от километър, след като лъжите на Курнелата за тебе са „различно мнение“. А вашите „аргументи“ се видя колко ги имате. 2,5% ли бяхте последно? „долни комунисти“, „мутрата Борисов“, „ГЕРБаджийските комунисти“ следва да е аргумент? Какъв по-точно? Щот мене на плюнка ми мяза и на автентична омраза. Не ние мразим, а вие. Не Борисов обиждаше Ръдан, а Ръдан обижда Борисов.

   • Под БКП на власт имам предвид, че БКП и в момента са на власт. Кажи сега конкретно, кое от думите в тази статия е лъжа и защо. Кажи КОНКРЕТНО, но няма да можеш. Давай да те видим, само с плюене не става.

 6. Не си заслужава коментар. Човешко и политическо падение във възможно най-грозния вариант.

 7. Даже не си заслужава да бъде коментиран. Какво си баба знае, това си бае.

 8. За политическите мъртъвци или добро или нищо…

 9. Слушах го. Загуба на време. Все едно слушах Курнелата. 1:1 – квото испят от БСП, Ръдан го повтаря. И тоя боклук си мисля, че ше гласуват за него, докато припява на БСП, а и изобщо?! Жалък, по-жалък, най-жалък…..Ръдан.
  Жалки, по-жалки, най-жалки…ДСБ

 10. Тоя смешник, нищоправец се изокал, това не е ли пиар от негова страна.

Коментарите са ограничени.