Ван се е блъснал във вярващи пред джамия в Лондон

Снимката е илюстративна

„Това е ужасен инцидент“, се казва в изявление на министър-председателя Тереза Мей

Един човек е загинал, а други осем са настанени в болница, след като ван се вряза в група пешеходци край джамия в северната част на Лондон, предадоха информационните агенции

Превозно средство се блъсна в пешеходци тази нощ в северен Лондон и рани няколко души, съобщи полицията, цитирана от Франс прес. Арестуван е един човек.

„Полицията бе извикана 20 минути след полунощ по сигнал, че превозно средство се е блъснало в пешеходци. Има няколко ранени и един човек е арестуван“, гласеше първоназалнотосъобщение на полицията.

На улица „Севън систърс“, в района Финсбъри парк, са изпратени линейки.

Съветът на британските мюсюлмани съобщи, че това е станало пред джамия. „Бяхме информирани, че ван се е блъснал във вярващи, които излизали от джамията във Финсбъри парк. Молитвите ни са за жертвите“, се казва в съобщението на Съвета на мюсюлманите.

АФП напомня, че в свещения месец рамазан вярващите мюсюлмани отиват в джамиите след ифтар – прекъсването на постите след падането на нощта – за да се помолят около полунощ.

Според лондонския Evening Standard пострадалите са около 10 души, след като превозното средство е излязло от пътя малко след полунощ. Според непотвърдена информация след това от автомобила е излязъл мъж и е наръгал с нож поне една от жертвите.

Характерът на нападението напомня много за случилото се преди две седмици при „Лондон Бридж“, пише изданието.

„Това е ужасен инцидент“, се казва в изявление на министър-председателя Тереза Мей. „Мислите ми са с тези, които бяха ранени, с техните близки и с службите за извънредни ситуации, който са на мястото на инцидента“, допълва премиерът.