Корнелия Нинова иска списък на политиците, финансирани от КТБ

Корнелия Нинова Снимка: Пресцентър на БСП

БСП ще изпрати днес писмо до Специализираната прокуратура с молба да бъде оповестен списъкът на политиците, които са финансирани от КТБ, заяви Корнелия Нинова.

„КТБ е огледало на целия преход – бизнес интереси, икономически и политически интереси, в обвързаности задкулисно, в защита на лични интереси, съмнения за престъпления, щом има и обвинителен акт. И всичко това на гърба на народа,“ смята председателят на БСП.

Смятаме, че с това разследване и връщане на чувството на справедливост, можем да сложим край не само на „Модела КТБ“, както този документ е озаглавен, а и на модела на политиката на прехода, правена по този начин – задкулисно, в личен интерес, за пари, обвързаности, особено на политическата класа, коментира Нинова, цитирана в прессъобщение на БСП.

Нека този списък на политиците бъде оповестен, ние и обществото имаме нужда от пълна прозрачност, каза още тя.

Лидерът на БСП цитира доклада на прокуратурата, където се казва: „материалите могат да бъдат очертани в няколко направления: „финансиране“ на политици“ и „получавани парични суми в брой по нареждане на самия обвиняем Василев – различни лица от политическия живот“.

Отнасяме се към този въпрос – КТБ, и чувството за справедливост, принципно. Няма никакво значение от коя политическа партия. Става въпрос за нещо много по-голямо – изчистване на политическия и икономическия живот в България. И за поставяне на нови основи – почтеност, на други правила в политиката и живота ни на всички, заключава Нинова.

Вчера прокурорът назова само името на евродепутата Николай Бареков, председател на „България без цензура“, който бил „драстичен пример“ за банкови трансфери.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.