Борисов на крак след 3 дни, контузил се на тенис

Премиерът ще пропусне тържествата за 3 март, но ще се срещне с шефа на ФБР и президента на Азербайджан
Софиямед
Болница „Софиямед“. Снимка от сайта на лечебното заведение.

 

Премиерът Бойко Борисов ще се възстановява от операцията на менискуса около месец, но ще поеме задълженията си след около 3-4 дни, стана ясно след успешната интервенция в болница „Софиямед” тази сутрин.

„Бойко Борисов ще се възстановява повече от месец. След този период ще се прецени кога отново ще може да играе футбол“, обясни доктор Георгиев пред 24 часа онлайн.
Отстранена е част от менискуса.

Операцията на премиера премина успешно. Той имаше увреждане на менискуса, което се получава обикновено от футболни травми. Наложи се да отстраним част от мениска“.

Хирургът е уточнил, че действително това е втората операция на менискус на същия крак, която Борисов претърпява. При първата е изрязано парче от менискуса, подобна манипулация е извършена и тази сутрин.

Според д-р Георгиев подобни операции са сравнително често явление при хора, които спортуват активно, особено футбол.

Сигурни източници на Vevesti.bg уточниха, че Борисов е поучил травмата в четвъртък по време на игра на тенис. „Това си му е стара травма, не съм учуден”, коментира зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев, който разбрал за операцията от медиите. Той още не се е чувал с Борисов.

Заради контузията Борисов ще пропусне официалната церемония на Трети март, но на следващия ден ще се срещне с шефа на ФБР – Джеймс Коми и президента на Азербайджан Илхам Алиев.

Сестрата на Бойко Борисов д-р Красимира Стоянова коментира пред БЛИЦ: „Всичко е наред. Операцията е минала нормално. Подробности не знам, тъй като не съм говорила с него“, каза д-р Красимира Иванова.