Решението на Цветан Василев да потърси помощ от САЩ ще има последствия за всички участници в аферата КТБ

Илиян Василев
Илиян Василев
Когато нещата са в американски съд, не се знае какъв ще е изходът, но се знае, че там влиянието на Цацаров и Пеевски е нулево, дори отрицателно, твърди бившият ни посланик в Москва

Това e потенциално най-важната новина за годината за БГ. Ще има последствия за всички участници в аферата КТБ. Пеевски ще пропее/вски/, Цветан Василев също – да му мислят Цацаров, Доган и разбира се …. Борисов. Орешарски тоже.

Законът „Магнитски“ дава възможност на американското правителство да налага санкции на всички правителства и на всеки, който преследват хора, които дават сведения за корупция и заради това са преследвани.

Това твърди в профила си във ФБ бившият ни посланик в Москва и финансово-енергиен експерт Илиян Василев по повод разпространената информация, че Цветан Василев ще потърси законова закрила в САЩ.

„Което означава, че Цветан Василев е готов да се разприказва в САЩ и тогава ……. тези които не искаха да го чуят тук, ще трябва да чуят го чуят от Америка чрез американските реакции“, коментира Илиян Василев. И още:

„Когато нещата са в американски съд, ако той поеме делото, не се знае какъв ще е изходът. Но се знае, че там влиянието на Цацаров и Пеевски е нулево, дори отрицателно.  Не става само с „разболяване“ и влизане в болница.

В САЩ ще се решава казуса и за българската гранд корупция, защото делото КТБ е витрина на всичко, които става в България и което се прикрива. Всички опити на Цацаров и Пеевски да продадат своята версия на обвинения и с това да се изчерпва правото на защита на Василев пропадат.

Е точно в САЩ ще се види „невиността“ на Пеевски /нали тук не я виждат/, на поредица от финансови министри, шефове на БНБ, на квестори и синдиците, и най-вече на висшето политическо ръководство на страната – на хората които стимулират и не контролрита гранд корупцията и са съпричастни към КТБ..

Да ни е честито американското правосъдие на българската гранд корупция.

Най-накрая Цветан Василев разбра, че от Русия не може да очаква никаква помощ. Само да не го „самоубият“.

Изобщо вкарването на САЩ като арбитър в делото КТБ е забележително.

6 Comments

  1. За пръв път в историята русофоб беше посланив Русия!Относно Цветан Василев – той от две години се кани да проговори и все не го прави!

  2. Ще излезнат имената на упорито криените олигарси и висши политици в България за участието им в грабежа на КТБ.

  3. Ще излезнат имената на упорито криените олигарси и висши политици в България за участието им в грабежа на КТБ.

  4. Г-н Василев, защо не почакате да се произнесе американският съд, а така припряно хвърляте обвинения наляво и надясно?

Коментарите са ограничени.