ГЕРБ дава „Цанков камък“ на прокуратурата

Извънредната пресконференция на ГЕРБ във Варна. Снимка: Пресцентър на ГЕРБ

Според Александър Ненков винаги, когато се говори за изтичане на държавни средства, става въпрос за проекти на Тройната коалиция

ПП ГЕРБ ще сезира главния прокурор за проекта „Цанков камък“. Това заяви на извънреден брифинг във Варна народният представител от ПП ГЕРБ Александър Ненков, съобщиха от пресцентъра на партията.

„В рамките на следващата седмица ще внесем сигнал до главния прокурор. Всички отговорни институции и органи ще се заемат с този случай, за да се види от началото на идеята, през реализация кой какви договори е подписвал, как се е оскъпил проектът, за да може гражданите да знаят кой се отнася сериозно към публичния ресурс и кой ощетява обществото“, допълни народният представител.

Александър Ненков коментира, че има някакво съвпадение, защото винаги, когато се говори за изтичане на държавни средства, става въпрос за проекти на Тройната коалиция. Той даде за пример проекта АЕЦ „Белене“, за който държавата е платила близо 3 млрд. лева, подобен е и казусът с „Цанков камък“.

Александър Ненов подчерта, че проектът е нерентабилен. „Важно е гражданите да знаят, това има значение, когато говорим за това, че парите не достигат, за пенсии, заплати, социални плащания, а отиват именно в такива проекти, които държавата е длъжна да довърши, защото някои е взел престъпно решение в ущърб на гражданите“, добави народният представител Александър Ненков.

4 Comments

  1. Проверете пречиствателна за отпадни води с. Върбина Община Мадан

  2. Ха-ха, потвърдено е, че един от консултантите по хидрогеология, кадърният „хидро-геолог“ Меди Доганов е взел 1 млн. лева за експертиза…….проверете това 🙂 Или не смеете?

  3. Добавете и „водното огледало“ в Кърджали!

  4. От 2010 чак сега ли видяхте ха ха…

Коментарите са ограничени.