За недоволството на ГЕРБ и доволството на БСП

Извънредната пресконференция на ГЕРБ във Варна. Снимка: Пресцентър на ГЕРБ

Корнелия, ако днес няма достатъчно за пенсии, то е защото вчера ги похарчихте

Евгени Петров

Изненадващата пресконференция на ГЕРБ по жегите във Варна очевидно имаше своите и повод и причини. Но оповестеното в нея излиза далеч от обичайния и класически информационен повод.

ГЕРБ се решиха (най после) да дадат цялото безумие, наречено „Цанков камък“ на прокуратурата. И затова очевидно си има причини, далеч надхвърлящи пробива в чашата на язовира и създалата се „оперативната ситуация“.

Просто в последно време БСП прекали. Както и по време на предизборната кампания, така и сега социалистите лъжеха брутално не само за да спечелят гласове на лумпен-пролетариата. Те лъжеха, за да отклонят вниманието от техните далавери.

Проблемите през годините се трупаха един след друг, колосалните харчове – също и пробивът в „Цанков камък“ просто преля чашата.

А само дни преди това имаше истерията около „Калиакра“ и целия комплекс от 3 общини. Трябва да се плащат пари? Защо, по кое време се случи всичко, чии са ветрогенераторите, голф-игрищата и „ризортите“?

Ами там са „Трейкшън клийвс“, свързвани с Гергов, тръгнал от УБО, там е и голф-комплекса Блек Сий Рама на Кънчо Стойчев и Андрей Райчев?

Чии са ветрогенераторите?

От чий джоб сега ще се плаща? И пак ли като за „Белене“? Или за КТБ? От бюджета, т.е. от нашия джоб, вместо да има  повече за какво ли не – учителски заплати, пенсии, здраве и т.н.

Плащаме сега за минали прергрешения на минали правителства – преди 2009 година. Но ах, каква наслада е да гледаш как друг сърба попарата, която „любезно“ си му надробил със собствената си некадърност.

Основният въпрос наистина е по чие време започна всичко, за което сега се разплащаме?

По времето на Орешарски социалистите не успяха да се изпълнят заложените в бюджета приходи. След него идва дясното правителство и вместо да харчи излишъците за добри дела ги хвърля за запълването на дупки. Блестящ пример за твърдението на баронеса Татчър, , че дойдат ли на власт, социалистите харчат парите на другите.  След което падат от власт.

Но, доколкото схващам, ГЕРБ вече не питат само защо трябваше да строим  „Цанков камък“. Те вече търсят отговорност. Защото им писна и от самата Корнелия Нинова.

Лидерката на БСП е брутална играчка. Тя в много голяма степен се опитва да копира Борисов и  да се държи по народному като него. Преди доста време на висш форум в БСП си признаха, че нямат харизматичен човек като Борисов. Копието в пола обаче е гротесктно.

Селската ездачка се опита да го запълни без да си дава сметка, че сме в полето на Четвъртата индустриална революция. И докато чуждият и наш инвеститор търси читава работна ръка, над 70% от гласоподавателите на столетницата са в пенсионна възраст.

С тях няма как да привлечеш инвестиции,  от друга страна трябва да ги защитаваш като избиратели. Лошо!

Корнелия Нинова не разбира, или още по-лошо, защото е цинично, разбира но не иска да признае, че сегашните млади и образовани хора хранят нейния електорат, т.е. осигуряват им пенсиите.

Корнелия Нинова също така не иска да има нищо общо с КТБ, „Белене“ или „Цанков камък“ с похарчените луди пари на вятъра. Тя не иска да има нищо общо и с Михаил Миков – почти не се чуват по телефона.

Простите, пожалуйстя! Този филм сме го гледали, когато БСП си запази номерацията на конгресите от преди 9 септември, демонстрирайки очевидна връзка с една терористична партия, а Корнелия  поднесе цветя на паметника на Живков. Но не се извини  за тоталитаризма.

Сега един Станишев трябва да даде отговор защо се построи „Цанков камък“, при който на хидролога Доган /вярно от частна фирма, но свързана със строежа/ получи един милион на фона на един безсмислен милиард. Щял да се изплати за 100 години! Споко, след 100 години, ако не сме се самоунищожили, ще управляваме термоядрения синтез.

Но всякакво разграничаване от минали гафове, скандали и трошене на пари е малодушно и недопустимо.

С едно изречение – ГЕРБ може би не е най-доброто за управлението на страната, но по-добро засега народът не е избрал.

И – Корнелия – ако днес няма за пенсии, то е защото вчера ги похарчихте.

16 Comments

 1. Г-н Цитате…Готови сте за политическа ениграция при Генадии Зюганов.Омитаите се от ЕС,защото сте врден за него….И,другите,като Вас…Да припомня; България е в ЕС.

 2. Цитате…Време ти е да емигрираш в ….Русия. Вече имаш комуно- политическа закалка.Там ще напълниш душата на Г.Зюганов.Лъгахте, и лъжете простолюдието,с идеологията си.Няма отърване от вас.

 3. Тази статия трябва да напомни на Борисов да престане да бъде мекушав добряга. Комунистите разбират само от сопа.

 4. Осман Октай: „Спасяват си кожите. Моделът „Доган-ДПС” обслужва задкулисието. Именно този модел издигна хора като Борисов, Пеевски и Цацаров. Без Доган Борисов никога нямаше да стане главен секретар на МВР. Доган, не царя го сложи на поста – никой не се заблуждава в това. Затова той си затвори очите за етно-релизиозния модел на мафията. Ще приветствам арест на Доган, макар зад него да са тези хора. Освен това съм сигурен, че това няма да ги спаси. Те са свършени. Опитват да си спасят кожите. Възможно е дори те да пускат този слух, за да си вдигнат рейтинга и да изместят вниманието на хората от проблемите, които са ги налегнали. Разследват ги от САЩ за корупция – това не е шега работа. Имат проблеми и с Русия. Щели да разследват далаверите около Цанков камък. Хубаво, но само Доган ли ще разследват или и царя, и бизнесмена Николай Вълканов, който участва в цялата история? Забавлявам се, как тези хора са готови да жертват бащицата си, за да си спасят кожите. Като турски сериал са… Съществува и вариант Борисов да е изтъргувал Доган с президента на Турция Ердоган. Ако е така, значи Борисов е предал българските мюсюлмани под контрола на Анкара. Досега ги държаха Доган и Библиотекарския, – категоричен е Октай. Според него в момента Борисов е зверски притиснат от Вашингтон, Москва и Анкара и е готов да взриви държавата, само и само да се спаси по някакъв начин. За него не е проблем да удари създателите си. Вече го е правил като главен секретар с предшните си шефове – всеки знае кои. Това няма да го спаси. Няма да спаси Пеевски и Цацаров. Ще изгорят в разпаления от тях пожар. Идеята им е да заявят пред българите, че ги притискат отвън, но те мислят за народа си. Затова бе и договорът с Македония. Няма кой да се хване.“

  • Добра идея за криминале . Пробвай , може и да се получи !

 5. Браво на автора! Крайно време е ГЕРБ да се задейства и да прато в прокуратурата всички гадости сътворени от шибаната партия! Какво стана с парите похарччени за Белене – куче влачи – диря няма! Хайде стига толкова! А устите им не може да запуши и канализацията на София!

 6. И двете крила на БКП – ГЕРБ и БСП тънат в доволство и корупция. Разлика няма.

  • Другарко 113, двете крила на БКП са ясни от години – БСП – ортодоксални или умерени „комунисти“ и ДСБ – радикални или крайни – пак „комунисти“. Даже сталинисти. Да не кажа и фашисти – не защото фашистите са по-лоши от комунистите, а защото такова убеждение е насадено именно от комунистическите диктатури. Комунистите се бориха с фашистите, които избиваха чужди народи и етноси, за да вземат властта и да започнат да избиват собствените си народи. Но тук няма да правя исторически съпоставки. Факт е, че няма по-недемократична, крайна, терористична и анти-човешка партия от тази на Костов! Та те от 12 години, откакто съществуват, се опитват да наложат хегемония на малцинството – тяхното малцинство! Дори последното участие на драгалевската клика във властта е белязано с подобна заявка – как ситното варненско еврейче с тъст агент на ДС и подкрепа от 2% искаше да извива ръце и да чупи кости на партия, получила 30% на изборите! Така че, другарке, тези мантри за БКП – на партийните конгреси на малкото БКП. Тук не минават. Хич!

  • Гласувайте си за комунисти като ГЕРБ и БСП или фашисти като Атака, които комуниста Борисов отново ги вкара във властта . Никой не ви пречи да си гласувате за тях. Не знам защо ми се нахвърлихте така злобно. Лека вечер, а ако имате съвсест едва ли ви е лека, да подкрепяте комунисти и мутрикато Нинова и мутрата Борисов така самоотвержено по форуми.

   • Ох, ама вие сте обидчива почти като др. Костов! Той толкова се обиди, горкия, още 2001, че със 50 депутата в опозиция (ДСБ, СДС и Народен съюз, 2005-2009) дума не обели за заменките, за Цанков камък, за Белене… Мълча обидено, докато другарите му крадяха като него (и за него е имало порции, не се заблуждавайте), а когато Борисв дойде на власт, заедно с Мая Манолова громеше лошото управление на ГЕРБ. А после, ако не ви е изневерила съвсем паметта, след като заедно двете БКП-та свалиха кабинета „Борисов 1“, не кой да е, а самият Цветлин Йовчев, вътрешен министър на БСП, ДПС и Атака, преряза лентата на чисто новата лаборатория на др. Костов. Обиждайте се, другарки, колкото ви душа сака! По-добре да сте вечно обидени, отколкото някога отново на власт! Крадци, мошеници и заблудени каки като ваша милост, които им вярват – това са ДСБ! Хайде хубав ви уикенд и не си мислете, че всички са слабопаметни (ще ви спестя малоумни), като вас!

    • Да, да, Мая Манолова, която Борисов и ГЕРБ я направихе омбудсман. Тихо. Не ти чета истерясалите постове, другарю.

     • Е как не ги четеш, пък ми отговаряш? Милата… Поне съм спокоен, че не харчиш пари за изрусяване…

   • 113, Любимец 13 няма да станеш! Неправилен словоред, пропуски в знанията, и нула аргументи! Знам, че не четеш Стоянов, но знам и че не можеш да отговориш на написаното. Поради липса на ресурси. Пробвай другаде. За тук не ставаш!

    • 113, е свободата на словото в медиите, до която достигнахме при диктаторския режим на Борисов – на последно място в Европа.

     • Свободата на медиите е налице. Пеевски и Прокопиев са абсолютно свободни да манипулират и лъжат народа през медиите си, както им е угодно.

      Едва ли има по демократична държава от България в ЕС по отношение свободата на медиите. Даже коментарите са почти свободни. Я напиши коментар в ББС. Или в Дойче Веле.

Коментарите са ограничени.