Борисов гневен: Ако ТОЛ-системата не тръгне в понеделник, правим я държавна

Ако се провалим с АМ „Струма“ през Кресненското дефиле, това ще изяде парите и за „Хемус“ и всичко останало, съобщи премиерът

По 2 години не можем да почнем ТОЛ системата и по 1,5 млн. лв. на ден губим. Ако в понеделник не стартира след 2-годишни кански усилия, които водим, имаме готовност, ще направим от държавата.

Това каза пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов, който присъства на официалния старт на ремонта на бул. „Васил Левски“ във Варна, предаде „Фокус“.

„Това е безумие при този трафик заради умишлено обжалване губим по 1,5 млн. на ден. Представете си, която отива пряко само в пътната инфраструктура, директно в АПИ за преасфалтиране, мостове, за „Хемус“, за тунела под Шипка. Просто, ако и този път не успеем, правим я държавна и почваме да изграждаме. Тогава над 3,5 тона, тези, които всъщност най-рушат пътищата, те ще плащат най-много. Няма никакъв проблем за обикновения човек“, коментира Борисов.

Премиерът коментира и казуса с АМ „Струма“ – „европейските проекти са така, 1 км да не си направил, връщаш парите за всичко, което си взел по тази програма. Тук не е шега Кресненското дефиле. Аз разбирам всичко, но там, ако допуснем провал, ще изяде парите и за „Хемус“ и всичко останало, защото трябва да се върнат на куп“.

5 Comments

  1. Нямаше ри начин тези които обжалват да внасят сума която да ги заболи ако жалбата не мине, да ги губят!?

  2. Няма какво да чакат, държавна ТОЛ- система и въпросът е приключил!

  3. Аз смятам, че ТОЛ системата задължително трябва да е държавна.Стига сме пълнели гушите на разни „ОЛИГАРСИ“ .Държавата трябва да взема тези пари ,за да може бързо да довърши започнатото.

    • А бе,кво си играрте на частно!!!С тоя много акъл и търпение!!!Създавайте дръжавното!!!

      • Искам да кажа,че това,че няма държава не е проблем на частниците!!!

Коментарите са ограничени.