Борисов гневен: Ако ТОЛ-системата не тръгне в понеделник, правим я държавна

Снимка: ИА "Фокус"

Ако се провалим с АМ „Струма“ през Кресненското дефиле, това ще изяде парите и за „Хемус“ и всичко останало, съобщи премиерът

По 2 години не можем да почнем ТОЛ системата и по 1,5 млн. лв. на ден губим. Ако в понеделник не стартира след 2-годишни кански усилия, които водим, имаме готовност, ще направим от държавата.

Това каза пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов, който присъства на официалния старт на ремонта на бул. „Васил Левски“ във Варна, предаде „Фокус“.

„Това е безумие при този трафик заради умишлено обжалване губим по 1,5 млн. на ден. Представете си, която отива пряко само в пътната инфраструктура, директно в АПИ за преасфалтиране, мостове, за „Хемус“, за тунела под Шипка. Просто, ако и този път не успеем, правим я държавна и почваме да изграждаме. Тогава над 3,5 тона, тези, които всъщност най-рушат пътищата, те ще плащат най-много. Няма никакъв проблем за обикновения човек“, коментира Борисов.

Премиерът коментира и казуса с АМ „Струма“ – „европейските проекти са така, 1 км да не си направил, връщаш парите за всичко, което си взел по тази програма. Тук не е шега Кресненското дефиле. Аз разбирам всичко, но там, ако допуснем провал, ще изяде парите и за „Хемус“ и всичко останало, защото трябва да се върнат на куп“.

5 Comments

  1. Нямаше ри начин тези които обжалват да внасят сума която да ги заболи ако жалбата не мине, да ги губят!?

  2. Аз смятам, че ТОЛ системата задължително трябва да е държавна.Стига сме пълнели гушите на разни „ОЛИГАРСИ“ .Държавата трябва да взема тези пари ,за да може бързо да довърши започнатото.

    • А бе,кво си играрте на частно!!!С тоя много акъл и търпение!!!Създавайте дръжавното!!!

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.