Борисов: Макрон идва с 90 души екип, ще обсъждаме съвмести проекти

Премиерът Борисов и кмета на Варна Иван Портних. Снимка: .Пресцентър на МС

Според премиера „Цанков камък“ е плувен басейн за 1 милиард лева

При посещението на френския президент Еманюел Макрон у нас ще бъдат обсъдени съвместни проекти.

Това каза днес във Варна премиерът Бойко Борисов, който заедно с министри от кабинета присъства на началото на ремонтните дейности по два от основните булеварди в града.

По думите му разговорите за общи проекти са започнати още в Париж. По тази причина френският държавен глава ще пристигне на посещението си у нас с 90 души придружаващи лица. Едното е държавно посещение и водещ е държавният глава, през другото време ще има пленарно заседание с екипите по различни теми, обясни Борисов.

Той допълни, че ще се обсъди и индустриалното сътрудничество за изпълнение на съвместни проекти за сухопътните войски и корабостроенето, за да може да се изпълняват проекти не само за нас, но и продукция, която да се продава.

За „Цанков камък“ премиерът заяви, че 120 милиона евро е само пътят от 10 километра. Това са 240 милиона лева и си представете какво може да се направи в инфраструктурата във Варна с тези пари, каза той. Според него „Цанков камък“ е плувен басейн за 1 милиард лева. По думите му „те са направили отдолу едно корито с цел инвестицията да се върне след 1500-2000 години, ако работи“.

В отговор на въпрос какво е станало със сигнала за „Цанков камък“, който е подал до тогавашния главен прокурор Борис Велчев, Борисов каза, че всичко се е потулило.

Борисов заяви още, че добрият резултат на БСП на изборите е дошъл от купуване на гласове. По думите му това е доказано, има депутат, срещу който има дело. Факт е, че е повдигнато обвинение за най-чудовищното престъпление в демокрацията – купуването на гласове, допълни той.

Борисов каза още, че страната ни е готова за председателството на ЕС и всичко се движи по план. Той увери, че е оптимист, че до Провадия ще има европейски газов хъб, и то много добър. Премиерът обясни, че е убеден, защото според хората, от които зависи това, страната ни е на много прав път.

3 Comments

  1. … издъни чашата на Цанков Камък. Дай на тъпунгер власт и трагедията е тотална.

Коментарите са ограничени.