Предизборният девиз на Меркел: Трябва да се борим за нашите желания

Ангела Меркел Снимка от The Int'l Spectator ‏@spectatorindex
Преднината на канцлера пред основния й опонент в предстоящите избори за федерален парламент – Мартин Шулц, е огромна, отбелязват немски медии

Канцлерът на ФРГ Ангела Меркел даде старт на предизборната кампания на партията си – Християндемократическия съюз, със специално обръщение в Дортмунд, предава телевизионният канал ZDF, цитиран от „Фокус“.

„Трябва да вербуваме, да се борим за нашите желания“, заяви германският лидер в реч, изнесена в града, възприеман като твърдина на социалдемократите.

Събитието в Дортмунд е първото от общо 50 подобни, в които Меркел ще се включи в оставащите шест седмици до изборите за федерален парламент. Към настоящия момент ХДС води убедително в проучванията на общественото мнение с почти 40 на сто – значителна преднина пред партията на социалдемократите.

Последното проучване на общественото мнение, проведено от телевизионния канал ARD показа, че 59 % от германците са доволни от работата на канцлера Ангела Меркел. Преднината й пред основния й опонент в предстоящите избори за федерален парламент – Мартин Шулц, е огромна, но все пак бележи спад в сравнение с данните от аналогична анкета.