Корнелия Нинова не дава и ден мира на Борисов

Корнелия Нинова

Този път атаката е по повод антикорупционния закон, който предстои да бъде гласуван

Лидерът на БСП Корнелия Нинова не дава дори един почивен ден на премиера Бойко Борисов, когото нападна и днес след вчерашните словесни престрелки покрай „Цанков камък“, съобщава Канал 3.

Този път атаката е по повод антикорупционния законопроект, който предстои да бъде гласуван.

Тя поздрави президента Румен Радев за позицията му по антикорупционния закон. „Споделяме мнението му, че той няма да създаде възможност за борба с корупцията по високите етажи на властта“, се казва в позицията на Нинова във връзка с вчерашното изказване на президента Радев, че не се договарял с Бойко Борисов за антикорупционния закон.

Вчера държавният глава каза във Варна:

„Има широко разпространени слухове, че едва ли не има някаква уговорка между мен и премиера, и, че този закон вече е приключил като предложение и, че той ще бъде приет. Имаме консенсус само за едно – че дирекция „Корупция“ трябва да излезе извън опеката на изпълнителната власт.

„Борисов, сега къде си? Защо излъга, че с президента сте се договорили и само БСП не е разбрала за тази работа? Алтернативният проект на закон на БСП се намира на страницата на партията. Моля за мнения и предложения. Започваме консултации с академичната общност, съдии, прокурори, адвокати. Истинска борба с корупцията е възможна. Ще ви го покажем”, казва още Нинова.

В съобщението Корнелия Нинова цитира президента на България, който заяви вчера във Варна: „Законопроектът за борба с корупцията в този си вид е един механичен сбор от нискоефективни до момента структури и няма да реши проблемите с корупционния модел на управление…“

 

3 Comments

  1. Аз не вярвам на Румен Радев ,който от 6 месеца назначава незаконно хора на длъжности в Президентството, морала му е различен за хората,назначава хора замесени в корупция и източване на държавата !Такъв ли човек ще ми говори за борба с корупцията?!

  2. Станишев уволнил Нинова за корупция!! може човек само да гадае за какви размери е ставало дума, и в същото време да си обясни защо тази тетка не си затваря устата, ами все се опитва да отвлече вниманието. Крадецът вика: Дръжте крадеца!

Коментарите са ограничени.