Ето писмото от Прокуратурата, което уличава Корнелия Нинова в неистина (оригинал)

Цветан Цветанов показва исмото с подписа на наблюдаващия прокурор. Кадър от НОВА

От държавното обвинение публикуваха документа от който се вижда, че отговорът е от наблюдаващия прокурор

„Получих отговор от Главния прокурор за което му благодаря. Ето го /показва писмото пред журналисти/ във който се цитират всички досъдебни производства , предварителни проверки на Национална следствена служба, на прокуратурата…отговор от Прокуратура на Република България, специализирано звено „Антикорупция“…“ и т.н.

Корнелия Нинова твърди, че е получила отговор от Главния прокурор и допълва, че му е благодарила. Кадър от НОВА.

„Уважаема г-жо Нинова, нямате нищо общо с тази работа, ако мога така да обобщя“,казва на брифинга Корнелия Нинова.

Това са точните думи на Корнелия Нинова. В информацията на сайта на БСП обаче тактично са пропуснати думите на Нинова, че отговорът е от Главния прокурор.

Както се вижда от писмото, то не е подписано от Цацаров а от наблюдаващия прокурор по дело от 2010 година. Твърде преувеличено е да се твърди, че в писмото има цитирани „всички“ досъдебни производства и предварителни проверки на НСлС.

Оригиналът на писмото, публикуван от Прокуратурата.

В писмото пише само, че няма процесуално качество по съответното досъдебно производство, т.е. не е разследвана или свидетелка по делото за „Цанков камък“.

От ГЕРБ реагираха на извънредна пресконференция, на която председателят на парламентарната група Цветан Цветанов показа документа, от който става ясно, че отговорът не е от главния, а от наблюдаващия прокурор Таров.

„Оттук нататък вие си задавайте въпроси на г-жа Нинова когато изнася дадени факти, дали те отговарят на истината“ иронично посъветва Цветанов. „Аз не бих искал да кажа дали тя е излъгала в случая, но съм убеден, че тя е направила умишлено подвеждане на журналистите, цитирайки че е получила не отговор от главния прокурор и пред вас много умело го показа и го представи“, заяви Цветанов.

Но това писмо освен всичко друго показва, че разследване за милиардния обект наистина има и сега въпросът е какво са установили за 7 години разследващите и прокурорите.

9 Comments

 1. Борисов наля 100 млн лева в проекта, даже правеше проверки заедно с австрииския посланник.Той носи ли отговорност за тия милиони?

 2. Добрата партия беше преди 19-та…След това всичко е лъжа, корупция и Коминтерна!…Единствено самопризнанието, посипването с пепел и връщането в Хазната на незаконно присвоеното, само тези достойни актове са в състояние да възродят добрата идея на левичарството в България…Да се помни завета на Благоев за болшевишката опасност от ляво, която създаде цялата порочна система!

 3. Съд,и да възстанови щетите.Да бъде изхвърлена от партията

  • Бойко е бил в управлението,когато е започнал строежа на Цанков камък,тогава именно стана между другото за една нощ генерал. През първия си мандат е продължи,оскъпил ,завършил и много тържествено открил обекта. И едва сега изведнъж се сети ,че комунистите са построили един гьол ,грозен и ненужен. това си е жива пародия.

   • И вие сте били в „управлението“, Росица – по същия начин неграмотно и некадърно сте си управлявали клавиатурата. И от скучаеща домакиня, само за една нощ, станахте „компетентна“ коментаторка. Дали да не повдигнат и на вас обвинения?

 4. Тоя отговор на наблюдавашия прокурор е съглсуван с Главния.Цецо що продължава да се прави на прост милиционер?

  • Ами щото си е ПРОСТ милиционер… ЦВИНОКИО!!!

Коментарите са ограничени.