Илияна Йотова откри изложба „Големите на ХХ век“ в Народното събрание

Снимка: Вевести.бг

28 години все още не можем да се разберем като общество какви са границите на прехода – дали е започнал, дали е свършил, имахме ли други възможности, очаквахме ли други резултати и доволни ли сме от това, което ни се случи.

С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова се обърна към присъстващите на откриването на изложбата „Големите на ХХ век“ на Валентин Кардамски.

Авторът събира на едно място големите личности от края на миналия и началото на настоящия век.

„Тази изложба е жест към известните личности, за да ги помним въпреки че някои от тях не са сред нас“, заяви вицепрезидентът.

Портретите на ярки творци, политици и общественици са поставени в сградата на Народното събрание.  Ликовете на Радой Ралин, Стоянка Мутафова, Георги Калоянчев, Лили Иванова, Крикор Азарян са до портретите на Желю Желев, Николай Добрев, Симеон Сакскобургготски, Сергей Станишев и други. “ Тези образи са много силни, много въздействащи“, допълни вицепрезидентът.

Илияна Йотова изрази своето съгласие с художника, че историята и важните фигури не трябва да се забравят, защото това означава да изтрием и себе си.

Изложбата, организирана в сградата на парламента, е с благотворителна цел. „Знам, че част от парите, които ще се съберат ще отидат за деца, лишени от родителски грижи, но които носят таланта в себе си и трябва да го поощряваме. Една от тези картини ще бъде сложена в сградата на президентството“, каза Илияна Йотова. С дарените средства ще бъде подпомогнато  ателие за развитие на талантливи деца, лишени от родителски грижи „Прегърни ме“.

Снимка: Прессекретариат на президента
Сергей Станишев Снимка: Вевести.бг
Илияна Йотова Снимка: Вевести.бг

 

1 Коментар

  1. Потресаваща форма на проституция!

Коментарите са ограничени.