ЗАГЛАВИЯ

Иван Димитров представя „Силата на думите“ си на 10 октомври

Снимка: Иван Димитров

Иван Димитров представя новата си книга на 10 октомври. В сборника са включени 90 разказа от едно изречение до пет страници.

„Силата на думите“ е с дизайна и илюстрациите на Мария Налбантова и е издание на „Жанет 45“. Редактор на книгата е Силвия Чолева.

На 10 октомври от 18:30 часа в Книжен център Гринуич Емил Андреев ще представи младия автор и неговата книга. Младите, но вече известни актьори Димитър Николов и Ванеса Лу ще прочетат няколко разказа. Иван Димитров също ще прочете едно-две парчета. Не се страхувайте, разказите в тази книга са съвсем кратички.

После ще можете да зададете въпроси към автора и ще имате възможност той да подпише книгата си с калиграфската си писалка.

Ето какво казва за „Силата на думите“ Силвия Чолева:

„Четивна, остроумна, написана с въображение, с познаване на най-добрите образци в жанра, абсурдна, смешна, тъжна. Такава е новата книга с кратки разкази на Иван Димитров. Сбито писане, крайна пестеливост към думите. Иронично-саркастично и меланхолно-тъжното надделяват над историите в нея – ту измествани към есеистичния фрагмент или драматургията, ту към сюреалистичното или автентиката на преживяното. Иван Димитров успява да събере отделните части, на които се е разпаднал животът ни и от тези парчета се е получила малко мрачна картина, но читателят в крайна сметка остава обнадежден. Защото, докато четеш, се усмихваш, даже се разсмиваш. Думите имат сила.“

Авторът на бестселъра „Софийски магьосници“ я допълва:

„С езика на кратката проза – това отражение на времето ни – Иван Димитров преговаря своите опорни точки: абсурда на живеещия, вълнението на влюбения, триумфа на твореца… Разказите му носят различен заряд и тематика, но в случая е по-важно какво ги свързва – силата на думите.“

Събитието във Фейсбук вижте ТУК.

Публикацията е част от кампанията на Вевести.бг „Нещо за четене срещу неграмотността“.