ЗАГЛАВИЯ

Андрей Новаков: Победата на Меркел е важна за ЕС с оглед предстоящия Брекзит

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков

Недопустимо е да оставаме още дълго извън Шенгенското пространство, твърди евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП

Ключови избори за ЕС – така евродепутатът Андрей Новаков определи провелите се парламентарни избори в Германия.

По думите му победата на коалицията на Ангела Меркел ще гарантира продължаване на успешната икономическа политика на страната, която е основен двигател на ЕС, съобщава ТВ „Европа“. Това е особено важно с оглед предстоящия Брекзит, тъй като има ясно становище как да се развива икономически Германия чрез разкриването на нови работни места и гарантиране на доходите. Притеснително е присъствието на третата по брой гласове партия в новия Бундестаг – крайнодесните популисти от Алтернатива за Германия.

„Ако има нещо, което тревожи, това е представянето на Алтернатива за Германия, но трябва да кажем, че имаше и по-лоши алтернативи с оглед на това традиционните партии да не получат по-голям вот и да съставят правителство“, коментира евродепутатът.

Относно резервите на Германия за готовността на страната ни да стане част от Шенгенското пространство, Андрей Новаков е категоричен, че България покрива всички изисквания и е недопустимо да остава още дълго извън зоната.

„Недопустимо е да оставаме още дълго извън Шенгенското пространство. Няма нито един разумен аргумент за това нещо. Знам, че има някой гласове против това, но не можах да чуя нито един разумен аргумент. Заслужава да влезем, имаше силен отзвук след речта на Юнкер“, категоричен е Андрей Новаков.

Предстоящото ни председателството е знак, че гласът на България ще се чува още по-ясно в ЕС, и че страната ни не отстъпва на другите държави по нищо, категоричен е евродепутатът Андрей Новаков.