Цветан Цветанов: В началото мнозина саботираха програмата за саниране

Снимка: Пресцентър на ГЕРБ

Зам.-председателят на ГЕРБ присъства на откриването на саниран жилищен блок във Враца

“Важно е, че хората повярваха в Програмата за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради и повярваха, че това, което им се обещава от политиците може да бъде изпълнено. Kогато започна изпълнението на Програмата през 2014 година, мнозина саботираха процеса. Редица общини обаче успяха да направят необходимото и постигнаха успехи”.

Това каза Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов при откриването на санирана жилищна сграда на бул. „2-ри юни“ № 70 във Враца, обновена по Националната програма за енергийна ефективност. Цветовете, в които е обновен блокът са синьо и жълто. На лицева страна на сградата, на син фон е поставен символът на Европейският съюз – кръг с 12 златни звезди. Разгъната застроена площ е 3876,57 кв. м, стойността на сключения договор е 536 094, 03 лв. без ДДС.

На откриването на обновената сграда присъстваха и народните представители от ГЕРБ инж. Петя Аврамова и Красен Кръстев, кметът на Община Враца Калин Каменов, областният управител на Враца Малина Николова, живущи в жилищния блок и жители на Враца. Водосвет за здраве отслужи митрополит Григорий.

„Благодаря на кмета Калин Каменов за успеха, защото Община Враца беше една от последните, но вече сте в челните редици. Това означава, че и администрацията, и жителите на общината полагат усилия  и всички заедно успяват. Благодаря за подкрепата на местната и изпълнителната власт, на правителството на Бойко Борисов и на народните представители от Враца, защото без тяхната помощ няма как да се осъществи връзката между местната, изпълнителната и законодателната власт“, заяви Цветан Цветанов.

„Ангажиментът, който имаме към Северозападна България, е изключително сериозен акцент в управлението на правителството на Бойко Борисов. Най-важната цел сега е изграждането на четирилентов път, свързващ Ботевград и Мездра, за да се облекчи трафикът и да се намали концентрацията на тежки пътнотранспортни произшествия.“, каза още председателят на ПГ на ГЕРБ.

Цветан Цветанов обясни, че по Оперативна програма „Региони в растеж“ са предвидени 624 млн. лева за подобряване на образователната и спортна инфраструктура, касаеща и енергийната ефективност на всички училища в България. „Нашето желание е програмата за енергийна ефективност да продължи. Това е вид социална политика, която стига пряко до хората. С програмата се подпомагат семействата и се удължава живота на сградите. Правим ги по-добри и по-комфортни за живеене“, категоричен бе Цветанов. Той допълни, че предстоят дебати по темата, след които парламентът ще приеме решение.

Санираната сграда във Враца. Снимка: Пресцентър на ГЕРБ