ЗАГЛАВИЯ

Стефан Тафров за напрежението между САЩ и Северна Корея: Всеки момент може да стане нещо драматично

Стефан Тафров Снимка: btvnovinite.bg

Според дипломата трябва да се обърне внимание на човешките права в Северна Корея, където 22 млн. души живеят като в „азиатски Аушвиц”

 

„Тази реторика е необичайна за дипломацията, има основание за притеснение. Всеки момент може да се случи нещо драматично”.

Това каза в предаването „Лице в лице” по bTV дипломатът Стефан Тафров по повод напрежението между Северна Корея и САЩ, и разменените задочно остри реплики между президента на Щатите Доналд Тръмп и лидера на Северна Корея Ким Чен-ун.

Всичко е в ръцете на Китай, която трябва да прояви по-голяма твърдост към Пхенян, смята дипломатът. Той определи разменените нападки между двамата лидери като „реторика, необичайна за дипломацията”. Първата работа на дипломацията е да избягва войва, каза Тафров.

По думите му САЩ трябва да работят с Китай, без да обвързват търговските си отношения с Пекин със  Севернокрейската криза.

Стефан Тафров смята също, че трябва да се обърне внимание на човешките права в Северна Корея, където 22 млн. души живеят като в „азиатски Аушвиц”.

Цялото интервю гледайте ТУК.

1 Коментар

  1. Не харесвам тия севернокорейци и то веруятно заради тоя ким чен ун.
    Къде се пънат и те да стават ядрена сила та се зъбят на американците
    Много ясно че неможе всеки да си произвежда ядрено оръжие когат и къдет си иска има резулиции и достатъчно мощни силни държави да въдворяват ред на планетата.
    Точно такива ще предизвикат трета световна война това е сигурно.

Коментарите са ограничени.