4500 лв. глоба за шведа, който ритна камериерка

Кадър от YouTube

В съдебната зала Ралф Сундберг заяви, че съжалява за случая и никога повече няма да посяга на човек

Шведът Ралф Сунберг бе признат днес от Районния съд в Несебър за виновен за ритника срещу камериерка в Слънчев бряг, съобщи БНТ.

Чужденецът обаче е освободен от наказателна отговорност и му е наложена глоба от 4 500 лева. Той ще заплати и разноските по делото, които са около 600 лева.

На влизане в съда днес Ралф криеше лицето си и не пожела да отговаря на въпроси на журналисти. Адвокатът му припомни, че той е с чисто съдебно минало, не е осъждан и затова ще настоява съдът да определи административно наказание – глоба.

В съдебната зала Ралф Сундберг заяви, че съжалява за случая и никога повече няма да посяга на човек. Той добави, че се е заблудил и помислил, че лаптопът му е откраднат и е бил под въздействие на алкохол. Прокурорът по делото Радост Бошнакова обясни, че чистото съдебно минало на Ралф е причина делото да се гледа по тази процедура.

„Наказанието, което му иска прокуратурата отговаря на целите и принципите, които са заложени от законодателя. Наказанието е до 3 години лишаване от свобода и не са причинени съставомерни от деянието щети“, поясни тя.