Откриха отрязаната глава на журналистката Ким Вал

Снимка: Бизнес Индсайдър

За смъртта на жената е обвинен изобретателят Петер Мадсен

Датската полиция съобщи, че е открила отрязаните глава и два крака на шведския журналист Ким Вал, която изчезна след интервю с датския изобретател Петер Мадсен на борда на неговата изготвена в домашни условия подводница, предаде AFP, цитирана от Фокус.

Инспектор Йенс Молер Йенсен от копенхагенската полиция съобщи, че са открити две торби – едната с нейните липсващи дрехи, а втората с нейните глава и крака.
„Снощи съдебният зъболекар потвърди, че това е Ким Вал“, заяви Йенсен.

Тялото на Вал бе открито на 21 август във водите край датската столица. За смъртта ѝ е обвинен изобретателят Петер Мадсен.

Преди дни полицията в Дания откри ужасяващи видеозаписи на убийства в сервиз на Петер Мадсен, собственик на подводницата, в която беше убита шведска журналистка.

На кадрите се вижда как жени са изтезавани, обезглавявани и изгаряни, съобщи германското издание „Билд“.

Мадсен беше обвинен за убийството на 30-годишната шведска журналистка Ким Вал, с която през август се качила на подводницата му, за да прави репортаж. 11 дни по-късно тялото на младата жена беше намерено без глава и крайници на брега в датската столица Копенхаген.

Адвокат предостави пред съда записите, открити на харддиск в сервиза на Мадсен. Юристът заяви, че видеата са на реални убийства на жени.

Той представи и данни от съдебната експертиза на Вал, според които е била намушкана 15 пъти.

Самият Мадсен, който отрича да е убил журналистката и твърди, че става дума за нещастен случай, твърди, че записите не са негови. Много хора имали достъп до сервиза, дори един работник живеел там.

Богатият бизнесмен, който сам изобретил подводницата си, обаче първоначално твърдеше, че е оставил журналистката жива и здрава в Копенхаген. По-късно той промени показанията си и заяви пред съда, че тя е загинала при злополука на борда. Сега мъжът казва, че я е „погребал“ в морето, в залива Кьоге, южно от датската столица.

Коментарите са ограничени.