Българска гражданка, позната с най-малко три различни имена, избяга от затвора в Рим

Снимка: Италианска затворническа полиция

Българска гражданка избяга от затвора в Рим, съобщи Нова тв.

Жената била осъдена в Италия на четири години затвор за кражби, но успяла да се измъкне, без дори да влезе в килията. Тя използвала кратка суматоха и докато подготвяли документите й, излязла навън с група посетители на затвора „Ребибия“.

Властите в италианската столица са започнали да я издирват.

Според италианските медии жената била екстрадирана на Апенините от Германия, пише в. „24 часа“. Тя била търсена с европейска заповед за арест заради 4-годишна присъда за кражба и обир.

Жената била докарана в петък с охрана от римското летище „Фиумичино” в затвора „Ребибия”. До килията обаче така и не стигнала, тъй като успяла буквално да се „изниже”, присъединявайки се към група посетители в затвора. Това станало половин час след пристигането й в затвора, докато чакала уреждането на документите си за „настаняване” в килия.

Българката е позната с поне три имена – Гина Евгениева Станчева, на 35 г., Петя
Динкова Богданова, на 32 г., и Пенка Василева Платанова, на 30 г.

Не се знае дали тя разчита на свои познати в Рим и дали знае къде може да се скрие. Предполага се, че не е стигнала далече от намиращия се на края на римската улица „Тибуртина” затвор.

През изминалите месеци „Ребибия” беше вече няколко пъти в центъра на полемики заради недобре действащите мерки за охрана и сигурност в затвора. Според синдикатите на затворническата охрана са необходими инвестиции за наемането на още персонал, както и по-добри условия на работа.

 

Коментарите са ограничени.