ЗАГЛАВИЯ

Между Корнелия от София и Цветанов от Брюксел

Цветан Цветанов на Учредителната среща на групата за съвместен парламентарен контрол над дейността на Европейската полицейска служба в Брюксел. Снимка: Пресцентър на ГЕРБ

Не трябва да хвалим управляващите, че си вършат работата, защото това се очаква от тях, но покрай пошлите скандали пропускаме истински важното

Повод за тези редове са вихрените атаки на Корнелия Нинова от доста време, които стигнаха своя апогей през последните дни.

Ключовата неистина в този случай е „бойкот“. На КСНС и президента.

Защото Борисов дошъл по-късно, а Цветанов си тръгнал по-рано.

„Тоест какво казват – президентската институция, КСНС, вие нямате никакво значение, дайте ние там в парламента…“, гневи се Нинова в едно ТВ студио, издигайки този помощен орган над нивото на Народното събрание. И заравяйки, че законите се объждат и приемат именно в парламента.

КСНС си е КСНС, международните ангажименти и самолетните полети са по разписания.

В същото време, в което Нинова наляво и надясно се възмущава и предизвиква опровержение след опровержение /Борисов, Цачева и т.н./ министри обикалят Европа по срещи около председателството /същото, за което именно заради интригите на политическо ниво не се чува нищо/, но най-интересен в случая е Цветанов.

Защото няма как да останеш до края на един КСНС след като си стоял 3.5 часа и да отложиш важни срещи в Брюксел. После в Мюнхен и след това в Берлин.

А електронните пощи на медиите се пълнят със съобщения от пресцентъра на ГЕРБ за тези посещения повече, отколкото в предизборен период.

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов проведе работна среща с директора на Европол Роб Уейнрайт късно вечерта в понеделник, съобщиха от пресцентъра на партията.

Двамата разговаряха в Брюксел в рамките на заседанието на Съвместната група за парламентарен контрол на дейността на Агенцията на Европейския съюз за сътрудничество в областта на правоприлагането.

Следваща информация от същия ден:

„Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветано проведе работна среща с ръководителя на делегацията на Естония в Съвместната група за парламентарен контрол на Европол Райво Аег.

Двамата разговаряха в Брюксел в рамките на Учредителната среща на Групата за съвместен парламентарен контрол над дейността на Европейската полицейска служба.

Трета информация:

Пълна подкрепа за България получи в поредица от срещи в Бавария председателят на парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов.

Вътрешния министър на Бавария Йоахим Херман похвали усилията на България за охраната на външната граница на Европейския съюз и заяви, че страната ни може да разчита на подкрепата на Германия и неговата лична подкрепа.

Четвърта информация:

Цветан Цветанов разговаря и със заместник-председателя на Баварския Ландтаг Райнхолд Боклет, който коментира, че председателството е голямо предизвикателство пред страната ни, защото за първи път ще застанем начело на ЕС.  Цветан Цветанов запозна събеседника си с Многогодишната програма на Европол и заяви, че ще се търси подкрепата на германския Бундестаг за прецизиране на текстовете, по които не беше постигнат консенсус по време на заседанието на Съвместната група за парламентарен контрол върху Европол в Брюксел.

Пета информация:

Със заместник-главния прокурор на Бавария Андреас Вимер и говорителя на Генералната прокуратура на Бавария Йоахим Етенхофер Цветанов разговаря за българския антитерористичния закон, за работата на мнозинството в българския парламент по  основните задачи от Програмния документ на Европол за периода 2018-2020 г. – борбата с корупцията, организираната престъпност и киберпрестъпността.

Шеста информация:

България се превърна в един от стълбовете на Европа и в център на стабилността на Балканите. Това каза на Цветанов директорът на фондация „Ханс Зайдел“ д-р Петер Витерауф. Той подчерта огромната роля на България за гарантирането на стабилността и сигурността в региона на Балканите.

И така нататък, защото и утре е ден. И в Берлин, и в София.

Тези информации по принцип са скучни и протоколни. Те са нейде на опашката на новините. И така трябва да бъде, защото ние затова сме избрали управлението си – от тях се очаква да вършат работа, тук новина няма. Новина ще бъде ако се издънят.

Но е факт, че покрай  безконечните провокациите на Корнелия Нинова и на компроматната война, която БСП води по всички фронтове в София няма да разберете дори обикновените информации нито за посещението на Каракачанов, нито за совалките на Захариева, нито за серията от срещи на Цветанов в различните европейски столици.

Всички те са част от подготовката за европредседателството ни, което трябва да ни интересува поне толкова, колкото смяната на плочките пред НДК.

А от спорове около свободата на словото/доста преиграно/, НАТО-вската флотилия /кьорфишек/ и шуробаджанащината / пошло по балкански/ забравихме за истинските добри новини. Като например историческия пробив от днес /сряда/ с признаването на българско малцинство в Албания.

Но на кого му пука? Важното е да сме зле. Защото сме решили, че е така.

Евгени Петров

9 Comments

  1. Браво! Прочетох какво наистина се случва! Във вестници и телевизии, освен скандали и лжите на корнелия нинова и елена йончева нищо друго не се коментира.

  2. Добре, че има журналисти в тази държава, за които истината е над всичко, и не се страхуват да я напишат!

  3. БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО! БЪЛГАРИЯ ИМА НАЙ-РАБОТЕЩОТО И НАЙ-УСПЕШНО ПРАВИТЕЛСТВО НАЧЕЛО С Г-Н БОРИСОВ! АДМИРАЦИИ ЗА Г-Н ЦВЕТАНОВ ЗА ВСИЧКО КОЕТО ПРАВИ ЗА БЪЛГАРИЯ, ЗА ДА БЪДЕ В СВЕТОВНИЯ ЕЛИТ! А…….НИНОВА, ДОРИ И ТЯ НЕ СИ ВЯРВА НА ЛЪЖИТЕ!

  4. Поздравления!
    БСП/Нинова повтаряха, че ще има консенсус по подготовката на Председателството ни, но на практика правят всичко възможно да го провалят!

  5. Присъединявам се към мнението, изразено с по-горните коментари. Както се казва: Благодарим, че Ви има!

  6. Ако вас ви няма, не знам кой ще ни информира за важните неща от нашия живот. телевизия не гледам от години И избирателно само определени предавания с интересни гости, вестници почти не чета. Оставате ми вие.

  7. Браво, за съжаление сайта Ви се чете само от компютърно грамотни хора!

Коментарите са ограничени.