Марешки поиска Цацаров да провери има ли политически чадър над него

Веселин Марешки. Снимка: Вевести.бг, архив

Лидерът на ПП „Воля“ Веселин Марешки настоява главният прокурор Сотир Цацаров да образува проверка във връзка с твърдения на председателя на Българската петролна и газова асоциация Валентин Златев, че над Марешки има политически чадър, съобщиха от пресцентъра на „Воля“. 

Лидерът на „Воля“ посочи, че на заседание на парламентарната комисия за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата на 28 септември т.г. Златев е заявил, че има тежък политически чадър над Веселин Марешки. Настоявам главният прокурор да инициира проверка за установяване на престъпление от общ характер с оглед твърденията на Валентин Златев, отбеляза Марешки и добави, че очаква да получи информация за резултата.

В случай, че проверката не установи извършване на престъпление от общ характер, ще се ползвам от правото си на защита по законовия ред, заяви Веселин Марешки.

При условие, че извършването на такова престъпление бъде установено, следва виновните да бъдат наказани, добави той. От „Воля“ прилагат към писмото до главния прокурор и стенограмата от заседанието на комисията.

„Понеже наскоро Цацаров ме призова да говоря с имена, ето аз днес събрах цялата си мъжественост и казвам едно от сериозните имена в България – Валентин Златев знае за тези хора, които могат да налагат тежки политически чадъри върху престъпници и престъпления“, коментира Веселин Марешки. Ако Цацаров не събере смелост да образува дело и да осветли тези хора, които могат да налагат тежки политически чадъри върху престъпници, от ПП „Воля“ ще считаме, че върху лицето Валентин Златев има тежък прокурорски чадър, каза още той.

Коментарите са ограничени.