Антон Тодоров съди „Господари на ефира“ за 50 хил. лв.

Антон Тодоров Снимка: Вевести.бг, архив

Адвокатът му го посъветвал да не си разменя реплики с екипа на предаването

Репортерът Боби Ваклинов се опита да връчи два пъти статуетката Златен скункс на вече бившия депутат Антон Тодоров. По време на срещата им стана ясно, че Тодоров съди „Господари на ефира“.

Антон Тодоров подаде оставка след отправени заплахи към водещия на сутрешния блок по Нова телевизия Виктор Николаев. Вчера оставката му бе приета от Народното събрание.

Защо Тодоров не приема скункса и не проявява чувство за хумор става ясно от негов пост на фейсбук страницата му:

„Нека обясня нещо във връзка с предаването „Господари на ефира“. Водя гражданско дело срещу тях с иск 50 000 лв. Моят адвокат заведе делото заради тяхно предаване от 29 юни, в което в продължение на 5 мин. показваха мои снимки до Химлер и Хитлер, показваха видео колажи с моя снимка върху тялото и униформата на нацистки военнопрестъпници, докато подчертаваха, че те са виновни за смъртта на 6 млн. евреи. И още други простотии“, заявява Тодоров.

Бившият депутат уточнява, че по съвет на неговия адвокат, той не трябва да разменя реплики с  репортери от „Господари на ефира“, камо ли да вземе скункс.

„Обратното може и ще бъде използвано в моя вреда на съдебния процес. Само да добавя, че държавната такса за такъв иск е 2000 лв. Добавете и адвокатските хонорари и тогава ще ви стане ясно защо не проявявам „чувство за хумор“, както се дивят някои“, уточнява Тодоров.

„Разберете нещо много просто – никой досега не е бъркал така дълбоко и болезнено в онова, което наричам икономически досиета на прехода. Олигархията и крадльовците, които ви ограбваха през тези 28 години са в основата на безпрецедентната атака срещу мен. Това само глупак или откровено необективен човек може да не го е осъзнал. Та вижте вчерашния „протест“ на журналисти – там половината бяха от сектата на Прокопиев. Другите бяха службаши на още двама олигарси, с повдигнати обвинения за десетки милиони. Нима е толкова трудно да се види оставеното на масата?“, коментира Тодоров.

2 Comments

  1. Така днес с коварни обвинения достоѝният про

Коментарите са ограничени.